La cules de stele

Era candva, in timpuri mai batrane decat amintirile, o copila cu parul precum penele de corb si ochii inseninati de o privire dulce si curioasa. Asa as incepe o poveste daca as scrie despre mine. Voi cum ati asterne cateva randuri despre propria viata? Eu as simti nevoia sa ma arunc bezmetica in trecut, acolo unde rautatea si durerea nu isi facusera inca loc. Acolo unde dezamagirile si asteptarile nu ar exista nici macar in imaginatie.Traim insa cu atat de multa intensitate prezentul, incat uitam cine suntem cu adevarat. Care erau visele voastre? Ce scriati in Jurnalul care va era cel mai bun prieten? Ce carti citeati, rupandu-va cu orele de realitatea care va inconjura? Care muzica va facea sa inchideti ochii si sa dansati in gand cu persoana iubita?

Candva, o persoana extrem de importanta din viata mea, mi-a spus: ” Tu esti in stare sa stapanesti furtunile! Cand iesi din casa, polii magnetici se sperie si fug de tine, de teama ca ii inversezi. ” Asa ma simt cei care tin la mine… puternica si determinata, frumos nebuna, fara sa uite insa, ca pot plange de dor, de neputinta, de asteptare. Toti parem munti in fata celor slabi. Important este sa fim stanci de neclintit in fata tuturor.

Multi se cred curajosi fara sa fi cunoscut teama decat din povestile altora. Altii se considera buni doar pentru ca au plans la un film sau cand le-a murit un canar pe care il condamnasera la o viata in colivie. Dar cati sunt oare capabili sa ofere fericire prin simpla prezenta, fara sa ceara nimic in schimb? Cati pot darui zambete pe chipuri brazdate de lacrimi, exact atunci cand ochiul furtunii devine nemilos si ameninta sa ii inghita?

Exista persoane care isi asuma ceea ce sunt si simt, si vor sa faca sa dureze mult ceea ce traiesc in doi si sa fie frumos. Departarea nu este o slabiciune, ci o tarie a sentimentelor. Nu este nevoie de ani, de teste sau de teatru pentru a iubi pe cineva. Cine vrea sa iubeasca, o face respirand si cu incredere. Nu va puneti noduri in gat si nu ii lasati pe altii sa va decida viata atunci cand vreti sa zburati macar cu gandul spre cel de care va e atat de dor incat plangeti de emotie si fericire chiar si cand vorbiti.

Inchideti ochii, intalniti-va in vis cu cel drag, respirati gandurile lui si duceti-va impreuna sa culegeti stele!

743 Vizualizări