Cuvantul cheie al eliberarii: ACTIUNE!

Ce suntem noi romanii pentru patria noastra? Suntem fiii Romaniei. Toti vorbesc despre centenarul Marii Uniri. Inseamna ca ne iubim patria. Suntem mandri de frumusetea si bogatia tarii noastre. Ne este dor de ea atunci cand suntem nevoiti sa traim pe meleaguri straine. Si atunci de ce tacem atunci cand vedem cum ne este violata patria mama? De ce ii lasam nepedepsiti pe cei care sunt autorii acestei infractiuni ce ne loveste pe toti? De ce nu luptam ca sa o aparam?Pana cand vom mai permite sa ne fie aruncat praf in ochi de catre cei care stau cocotati la putere si se joaca pe rand la butoane? Pana cand mai toleram blatul asta politic si statul la rand pentru cate o tura de suprematie de putere pe carca noastra, a celor care formam masa? Poate inainta pe mare o barca fara vasle? Nu. Pluteste eventual in deriva pana se izbeste de stanci si praf se face. Noi suntem vaslasii. A sosit momentul sa ne facem ascultat glasul si inteleasa puterea!

Cad guverne, se face rocada intre opozitii. Se schimba presedintii. Si noi? Noi tot la fel… Simtiti vreo schimbare? Traiti mai bine? Ei sunt puterea si pe noi ne tot tin de 28 de ani in opozitie. Revolta noastra sta in sloganuri, in cearta pe idei, in vrajba neproductiva. Ce suntem astfel pentru ei? Un concert de cotcodacit pe multe voci. Da, ei asa ne vad. Si ne tin mintea ocupata cu nimicuri, ca sa poata sta ei linistiti sa-si faca jocurile.

Stiti cand se vor speria cu adevarat? Atunci cand vor simti ca am devenit toti un singur glas si ca avem solutii. Sunt multi politicieni tineri care au idei, au pregatire, au experienta si dorinta sa faca ceva pentru romani. Stiti insa ce nu au? Nu au loc de incremenitii care se tot perinda de la o sursa de bani la alta. Nu au loc de cei care cred ca tara asta este locul lor de joaca. Daca ar fi smulsi de la caldurica sigura a functiilor lor, ce ar fi capabili sa faca? Si, mai ales, ce au facut ei cu adevarat pentru cei care prin vot i-au propulsat acolo? Chiar nu stiu ca si stelele mai cad de pe cer?

Se implinesc 100 de ani de la Marea Unire. Ce cadou mai frumos am putea sa ii facem Romaniei decat sa o eliberam din lanturile astea ruginite ale inutililor si incompetentilor care o violeaza de prea mult timp? Ajunge cat am fost propria opozitie! Care ar trebui sa fie cuvantul cheie al eliberarii? ACTIUNE!

461 Vizualizări