Gândurile mele despre NIMIC

Când eram copil și mă întreba cineva ce vreau să mă fac atunci când voi fi mare spuneam că mireasă. M-am căsătorit de două ori, dar mireasă nu am fost. Mai bine, că nu cred că ar fi fost preotul încântat să mă vadă intrând în biserică în rochie galben cu mov, culorile mele preferate.
Am crescut auzind peste tot expresia idioată „ce vrei să ajungi în viață ca să fii om mare”. Ideea aceea veșnică și goală de tot, cum că scopul vieții este să ai bani, carieră și renume. Și Doamne, am făcut și eu aceeași greșeală la rândul meu… Sper să nu fie prea târziu să o îndrept. Ce am făcut? Ce am vrut. Mereu ce am vrut. O singură amărâtă întrebare mi-ar fi putut schimba viața: ce te face fericită?
Dar nu, imposibil să auzi așa ceva din partea cui ar trebui să te iubească necondiționat. Nu poți lupta cu prejudecățile fără să fii trădat și rănit. Nu poți învăța morile de vânt să se miște singure. Nu te poți aștepta să auzi muzică atunci când totul în jur e gălăgie.
Și anii trec degeaba. Și auzi apoi: „nu ești în stare de NIMIC, nu ai făcut NIMIC în viață”. Nu am făcut nimic din ceea ce se așteptau cei plini de reproșuri. Prefer nimicul meu. Îl aleg zâmbind și împăcată cu mine.
Acest NIMIC m-a format ca om. Tăioasă când e cazul și blândă cu cine merită. Visătoare, dar și atât de realistă încât să pot părăsi fără să clipesc atunci când rănile încep să usture. Suficient de nebună încât să aleg libertatea cu orice preț. Curajoasă atunci când alții ar fi dat bir cu fugiții. Doar de insecte îmi era frică, dar de când am citit că au un mare conținut de proteine mi-am învins și această teamă. Și da, acest NIMIC îmi dă ocazia să iubesc. Să iubesc fara calcule, fără teamă, fără planuri. Să iubesc în fiecare clipă ca și cum ar fi ultima. Și sunt fericită. În sfârșit fericită!
Și mă iubesc. Da, asta e o noutate pentru mine.
În concluzie, faceți din nimicul pe care alții îl văd în voi propria comoară. Decât 100 de ani trăiți pentru alții, în lacrimi și regrete, pe furate, mai bine mai puțini dar plini de acea explozie de fericire care nu vă ucide așa cum vă mint ei, ci vă împlinesc.

651 Vizualizări