Ce vor femeile

Mulți credeți că știți ce vor femeile. Vă credeți atât de cocoși la gândul că ați descoperit buricul Pământului, încât vă îmbătați cu apa dintr-o fântână de mult secată.
Și când vă aud spunând: „a mea mă lasă să fac ce vreau dacă nu îi lipsește nimic”, îmi vine să arunc cu pietre după voi, dar nu am găsit încă unele suficient de ascuțite.
Apoi mai sunt cei care zic: ” hai, că mai vorbim, mă duc acasă că mă sună femeia”. Spune-i pe nume, frate! Maria, Gherghina, Cosmina…cum vrei, dar nu femeia, că e urât pentru tine ca bărbat. Înseamnă că ți-a murit orizontul.
Și oricum, ea nu te vrea nici cățeluș, nici zmeu cu buzduganul tocit. Te vrea om, te vrea prezent. Vrea atenție și timp. Vrea să nu minți prostește. Să nu inventezi scuze de scutece neschimbate la timp, că te opărești la… suflet. Să nu îi tai aripile, că îi cresc oricum altele și zboară unde tu nu poți ajunge. Să nu fii gelos absurd, că asta înseamnă în primul rând că nu ai încredere în tine.
Vrea să-i dereglezi Galaxia! Să o faci cu capul. Cum sună? Daca vă gândiți la tâmpenii sunteți așa cum gândiți. Fericirea ei consta tocmai în a se pierde în harababura din propria minte. Câți sunteți capabili de asta?
Câți vreți să o iubiți cu tot cu nervi, temeri, frustrări și fragilitate? Câți știți că așa bestie cum e, poate reinventa Universul din iubire?
Câți sunteți capabili să o faceți să se urce pe pereți de plăcere și să nu vă gândiți în primul rând la voi?
Câți aveți curajul să vorbiți orice cu ea și să vă descoperiți împreună?
Câți deveniți busola ei atunci când se pierde nervoasă în propria viață?
Ce vor femeile? Să fie femei. Să le faceți să se simtă femei, nu să le spuneți femei și atât! Și atunci vă vor deveni iubite, amante, prietene. Vă vor deveni tot în una singură. Și veți înțelege că până atunci doar v-ați mințit și ați trăit degeaba.

555 Vizualizări