Sigur Elena Lasconi nu minte?

Toată lumea fericită că doamna Primar de la Câmpulung Muscel s-a transformat în prințesa Xena cu fustă cu pliuri. Îi admir determinarea și strategia de PR. Dar nu despre asta este vorba acum.
A anunțat pe Facebook și s-a bătut cu pumnii în piept că „i-a eliberat din funcție” pe șeful pieței și pe comandantul Poliției Locale. De ce? Pentru că este nemulțumită de cum este administrată piața în perioada restricțiilor provocate de pandemie. Toate bune și frumoase. Totuși chiar așa stă situația?
Se spune în târg că în realitate nu ar fi concediat pe nimeni și legal nici nu prea ar fi putut.
Șeful Poliției Locale e funcționar public de conducere,șef serviciu. Nu-l poate concedia fără să-l bage mai întâi în comisia de disciplină, fără să fie audiat. Trebuie stabilit că nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu. Apoi se propune o sancțiune.Daca omul e la prima abatere atunci eventual i se taie din salariu.
Șeful Pieței este în subordinea Consiliului Local, nu a primarului. Iar șeful pietei are contract de management, deci nu poate fi eliberat din funcție de primar. Ba mai mult, Pieţe-Servicii Comunitare Muscel SRL este societate cu capital de stat, asociat unic Municipiul Campulung prin Consiliul Local Campulung, conf. H.C.L. nr.98 din 05.08.2010.Nu cred să aibă vreo legătură că Vlădescu, domnul în cauză, este de la PNL…
De ce nu-l concediaza și pe patronul de la Iepurașul?! Că domnia sa văd că poate orice. Să închidă și o sifonărie, o cizmărie…
Întrebarea mea este: i-a concediat cu adevărat primarul Elena Lasconi pe acești domni?
Și aș mai fi curioasa să știu: dacă nu a concediat pe nimeni, de ce tac toți mâlc?

2.171 Vizualizări