Dragul mamei

Azi împlinești 22 de ani.Frumoasă vârstă. Singura mea fericire la vârsta ta erai TU.
Divorțasem de tatăl tău. L-am iubit cu inocență, cu pasiune, cu încredere, cu vise, cu toată ființa mea de copilă. Să nu-l judeci. Am greșit și eu și el.
Îmi amintesc că te-ai născut mai devreme. Cred că râsetele noastre din acea noapte te-au făcut să vrei să ne cunoști mai repede. Eu aveam 19 ani, el 21. Și ne iubeam.
Când te-am văzut prima dată am avut senzația că țin în brațe întreg universul. Și acum te iubesc la fel de intens ca atunci.
Îți doresc în primul rând să fii fericit, mamă. Că dacă ești fericit viața e mai ușor de suportat. Să fii sănătos ca să ai o bătrânețe senină. Nu senilă! Să-ți dea mulțumire sufletească ceea ce faci. Să muncești cu creierul, dar să cunoști și truda. Știi că nu te-am tratat niciodată ca pe un prețios. Înțelegi sigur ce vreau să spun. Că prima mea comoară știi deja că ești.
Îți mai doresc să te iubești. Să îți cunoști valoarea, capacitățile și puterea de a face viața celor din jur mai frumoasă.
Să iubești, mamă! Să iubești frumos și să fii iubit. Să iubești cu înțelegere, cu înțelepciune, cu răbdare, cu respect și, evident, cu pasiune. Să nu-ți fie teamă de pasiune, dar să nu o lași să te consume.
Să fii demn, mamă. Să nu-ți fie rușine de faptele tale și să nu le regreți. Să fii tânăr în spirit toată viața și să faci lucrurile atunci când trebuie și mai ales când și cum simți. Eu dacă aș vrea să îți pot dărui ceva… ți-aș dărui TIMP.
Să crezi, mamă. Să crezi că nu suntem singuri pe lume. Că viața ni se așterne după sufletul și faptele noastre.
Să fii bun, mamă. Bun și drept. Să ții departe minciuna și să fii mereu TU.
Te iubesc, son! La mulți ani!!!
Mom

586 Vizualizări