Iubiti iubind!

Iubirea nu este un plan si nici un algoritm. Iubirea nu este echilibristica pe un cablu electric. Iubirea nu este o piesa de comedie si nici orbecairea intr-o pestera abia descoperita. Nu exista nici harta si nici reteta pentru iubire, dar in nici un caz nu cunoaste valtoarea haosului si nici stransoarea constrangerii.

Multi cred ca se masoara iubirea prin gelozie sau prin goluri in piept. Altii o traiesc precum zborul fluturilor. Oare pentru ca aceste inaripate colorate traiesc atat de putin? Parerea mea, dragii mei, este ca iubirea reprezinta mai mult decat atat.

Iubirea suntem chiar noi, liberi de prejudecati, privindu-ne in oglinda fara aburii amagirii. Sa putem pasi pe drumul ales de noi fara teama ca umbrele ne pot tulbura. Sa fim zambet atunci cand lacrimile vor sa ne sufoce. Sa devenim mangaiere atunci cand trupul ar trebui sa tremure. Sa facem din propria viata primavara in miez de iarna.

Iubirea este felul in care traim cu noi, nu un simplu sentiment. Este metamorfoza propriei existente. Este puterea de a ne descoperi asa cum nu credeam ca putem fi. Si, cand esti tunet si fulger in acelasi timp, cand simti ca totul s-a daramat, un suflet te ridica fara sa fie nevoie sa inveti sa zbori.

Si vine un moment in care ai vrea sa te transformi intr-o cascada. Sa fii admirat si temut in acelasi timp. Sa poti sa te contopesti cu tine, sa uiti de asteptarile celorlalti si sa traiesti acea clipa in care timpul incremeneste.

Mi-e dor de zapada. O visez si o sper. Cand gerul va fi mai mare decat suspinul care taie nemilos, as vrea ca zambetul sa-mi devina sarut pe obrazul rosu de frig. Decat sa fiu flacara ce mistuie, mai bine sa raman cu palpairea dulce usor de pastrat vie.

Iubiti-va pe voi in primul rand, cu patos, fara teama, cu sufletul in palma. Nu construiti ziduri, fiti gradini pline de flori in care puteti zburda in pace! Abia atunci veti iubi iubind.

453 Vizualizări