Barbatii si iubirea

Incep acest articol spunandu-va o poveste. A fost odata de mult, in timpuri indepartate si de mult uitate, un barbat. Si el a reusit performanta de a se indragosti de altcineva decat propria persoana. Apoi a murit. Dar pana sa faca ultimul hop, chiar a fost fericit.

Dragii mei, o poveste despre un barbat indragostit nu putea sa fie mai lunga, in primul rand pentru ca este ceva extrem de rar. Reprezentantii sexului tare, ca asa se autodefinesc ei, chiar daca inteleg acest lucru cu privire la un singur aspect, sunt de fapt mai slabi de inger decat umbra de care fuge isusi iepurele. Si sunt extrem de inventivi atunci cand trebuie sa isi justifice propriile infrangeri, iar in a isi impune limite sunt chiar maestrii. Ei vor sa detina controlul absolut si, preocupati exclusiv de acest obiectiv, nu realizeaza cand ce e mai frumos le aluneca printre degete precum un fir parsiv de nisip. Cand se trezesc ratutiti si cu pumnul gol, intra in panica si fac gesturi extreme. Unii isi pierd mintile, iar altii, dintr-o lasitate orbitoare, se iau la intrecere cu magarul care se lasa inghitit de ceata. Si apoi se vaita ca viata este nedreapta cu ei si ca nu inteleg femeile, de parca ar avea cineva vreo vina ca ei incearca sa potcoveasca o gaina, in loc sa o aseze frumos in cuibar in fiecare noapte.

Dar exista si barbati fericiti. Nu sunt multi, dar sa nu uitam importanta calitatii. Ei in primul rand nu pun intrebari absurde pentru ca sunt suficient de inteligenti incat sa isi doreasca doar raspunsuri placute. Ei stiu sa fie spontani si fac surprize mari exact atunci cand trebuie, determinand chiar femeia draga sa creada in Mos Craciun. Nu le este teama sa riste pentru ca sunt capabili sa creeze timp, nefiind astfel nevoiti sa si-l fure. Sunt placuti atunci cand inghit in sec si evita chiar privirea care ii cauta. Stiu sa zambeasca dulce si sa simta suferinta chiar si atunci cand cei din fata lor sunt convinsi ca o ascund bine. Nu dispar, nu tac absurd, ofera incredere si acea senzatie de siguranta care este importanta precum radacina sanatoasa a unui copac.

Barbatii si iubirea sunt propria oglinda. Cum iubesc, asa si sunt. Daca ghemul din pieptul lor e incalcit si plin de noduri, rupeti firul si schimbati culoarea, pentru ca viata este nimic altceva decat o impletire de amintiri pe care ni le creem traindu-le.

438 Vizualizări