Ionuț Moșteanu: „Epoca firmelor de casă a partidelor va dispărea.”

Cele mai multe critici și atacuri în această campanie electorală de la Pitești i-au fost aduse lui Ionuț Moșteanu. I-am lansat provocarea de a răspunde la trei întrebări incomode și a acceptat.
R.V. Ce a făcut Ionuț Moșteanu pentru piteșteni în calitate de deputat de Argeș, pentru a putea beneficia de încrederea lor ca primar?

I.M. Poate cea mai mare realizare, și nu a fost deloc simplu și nici nu trebuie să uităm, a fost lupta pentru păstarea României pe traiectoria europeană, lupta împotriva penalilor și a găștii lui Liviu Dragnea. Am dus revolta oamenilor din stradă direct în Parlament. În tot acest timp, nu o să uit cum contracandidații mei, PSD-istul de la PSD și PSD-istul de la PNL erau urcați pe scena din Piata Milea pentru a susține hoția. 

În calitate de deputat am depus zeci de întrebări și de interpelări către primărie și către ministere. Din Comisia de Transporturi am făcut o presiune constantă pentru drumul expres Pitești – Craiova și autostrada Pitești – Sibiu, drumul Câmpulung – Curtea de Argeș, drumul Pitești – Moșoaia – Poiana Lacului,  pentru licitația de modernizare a Transfăgărășanului, pentru pârtia Molivișu și domeniul schiabil Făgăraș. 

Un parlamentar are mandat reprezentantiv și are obligația să îi reprezinte, o dată ales, pe toți românii și să acționeze în concordanță cu nevoile tuturor alegătorilor din România. Doi, trebuie să fie vocea alegătorilor din circumscripția în care a fost ales, iar pentru asta zilele de joi – vineri (de multe ori sâmbătă și duminică 🙂 ) sunt dedicate activității în teritoriu. Am fost singurul parlamentar de Argeș care a fost prezent săptămână de săptămână în Parlament și apoi în circumscripție, aproape de argeșeni, și singurul care a apărat România într-un moment delicat.

Voi fi primarul ales de o parte dintre piteșteni, dar de la primul pas în primarie voi fi primarul tuturor. Vreau să fac un oraș în care toți să trăim în armonie. 

R.V. De ce lumea te percepe pe tine drept liderul USR Argeș, iar această funcție este ocupată de altcineva? 

I.M. E vorba de notorietate. Sunt cel mai vizibil om din USR Argeș, sunt deputat de 4 ani, sunt în Biroul Național încă din 2017, purtător de cuvânt al Alianței USR PLUS și prezent continuu de 4 ani la televiziunile naționale. Am fost președinte USR Argeș, moment în care am început construcția filialei. 

Am renunțat la funcția de președinte USR Argeș când au venit tot mai mulți oameni alături de noi și au preluat munca de construcție. O dată cu preluarea unor atribuții centrale, conducerea județeană a fost preluată de Adrian Cîrstea. Împreună cu echipa am reușit performanța de a crește în 4 ani de la un partid cu 9 oameni în Argeș, la un partid cu peste 25.000 oameni la nivel național și peste 1.000 în Argeș. 

R.V. Cum te vei delimita de a fi  doar politician dacă vei deveni primar? 

I.M. Voi fi cel mai bun primar pe care l-a avut Piteștiul pentru că un bun primar trebuie să fie în același timp un bun politician, un bun gospodar, un om care să coordoneze echipe, un bun manager de proiect, un om atent cu banii.  Imediat după alegeri e nevoie de competențele politice pentru că va trebuie să formez o majoritate în Consiliul Local, majoritate care va fi formată alături de PNL, poate și de PMP. Apoi voi avea 4 ani în care voi lucra cu cei mai buni specialiști, pe diverse domenii, care vor fi alături de mine. Voi depolitiza total primăria Pitești. Voi transparentiza fiecare cheltuială. Epoca firmelor de casă a partidelor va dispărea.

620 Vizualizări