Pe final de campanie…cu Sorin Apostoliceanu

Piteștenii își aleg duminică primarul pentru următorii patru ani. Unul dintre candidați este Sorin Apostoliceanu, din partea PNL acum, fost viceprimar de la PSD. Cum mutarea sa politică și implicit candidatura s-au lăsat cu strigături, am zis să îl cunoaștem mai bine. I-am lansat provocarea de a răspunde la trei întrebări și a acceptat-o. Contracandidatul său Dănuț Dinu nu a avut acest curaj, refuzând din start.

R.V. De ce să avem încredere că veți face ca primar mai multă treabă decât ați făcut ca viceprimar, când aveați în spate puterea PSD-ului?

S.A. Eu zic așa: să nu aveți încredere! Încrederea se câștigă, nu se revendică. Vă cer, în schimb, să-mi dați șansa pentru a vă demonstra onestitatea și buna mea credință. Că ceea ce am făcut ca viceprimar a fost bine, mi-au confirmat-o piteștenii, prin feedback-ul lor. Am muncit 24 din 24 de ore, 7 zile din 7, nu doar fără puterea PSD în spate, ci cu toată rezistența PSD. De ce? E simplu! PSD nu are nevoie de oameni care să iasă din rând, de oameni care să atragă atenția atunci când lucrurile nu se fac așa cum trebuie. Eu am luptat cu sistemul din interior, chiar am sperat că tinerii din partid – sunt acolo și oameni de bună credință – vor reuși să se impună și să determine la aceste alegeri alți oameni. Din păcate… a învins din nou inerția.
Timp ca PSD să se reformeze nu mai avem. Partidul nu se va reforma nici în viitorii patru ani cu formula actuală, atâta timp cât tinerii s-au aliniat în spatele lui Cornel Ionică și spun despre acesta că este un manager public de excepție.
Noi vrem să facem administrație, nu politică! Noi suntem o echipă, nu o gașcă de adulatori de tătuci și de yes-mani. Suntem tineri, determinați și am demonstrat, fiecare în parte, ceea ce suntem în stare.
Oferiți-ne șansa și veți putea să ne certați pentru ceea ce nu vom fi făcut, nu pentru ceea ce presupuneți că nu vom putea face!

R.V. Ce garanții dați că nu veți pleca înapoi la PSD dacă ajunge din nou la butoanele puterii?

S.A. Termenii în care m-am despărțit de PSD este cea mai puternică garanție că locul meu nu era și nu este acolo.

R.V. De ce blocați pe Facebook pe oricine vă critică?

S.A. Aici vă aflați cumva în eroare. Una este să fii un critic obiectiv și să amendezi chestiuni care ți se par a nu fi în regulă, și alta este să ai un limbaj violent, să jignești gratuit și să-ți să-ți faci un scop din a critica doar de dragul criticii. Din start, am scos din listă postacii de meserie, atât cât am putut, pentru că aceștia nu pot reprezenta niște parteneri reali de dialog. Mulți dintre ei nici măcar nu-și asumă identitatea. Alții intră doar ca să te înjure sau au sarcini precise să plaseze punctajele de partid. Vedeți dumneavoastră, timpul tuturor este unul prețios. Nimeni nu ar trebui să-l piardă cu astfel de oameni.

718 Vizualizări