Motivul exploziei de cazuri Covid19 din Argeș

Azi în Argeș a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de Covid19. 65 din cele 456 cazuri noi sunt în Argeș. Ieri au fost înregistrate 90 de cazuri noi tot în Argeș. M-am tot întrebat ce se întâmplă acolo, unde pentru mine va fi mereu acasă. Și am aflat! Ceea ce se întâmplă în Spitalul Județean Argeș este cumplit! Este cumplit atât pentru pacienți, cât și pentru personalul sanitar.
În primul rând, Spitalul Județean Argeș este un spital noncovid, iar în județul Argeș nu există secție ATI dedicată Covid. De ce? Pentru că secția ATI de la Spitalul Mioveni Covid a fost închisă din cauza lipsei de personal.
Astfel, pacienții cu Covid19 care au necesitat internarea în ATI au fost duși la Spitalul Județean. Dar abia acum urmează partea interesantă. Această secție ATI din SJ Argeș este împărțită printr-un paravan. Da, ați citit bine! Un PARAVAN!!!! Pacienții pozitivi într-o parte și cei negativi de cealaltă parte a paravanului. UN SINGUR MEDIC are grijă de toți!
Pacienții care așteaptă testarea se află la etajul 8, iar testul sosește a doua zi după-amiaza. Însă nu se fac anchete epidemiologice celor declarați pozitivi, familiile nu sunt puse în izolare. Este lăsat virusul să-și facă de cap liniștit și să infecteză mult, tot mai mult, așa cum datele oficiale o arată.
În Secția Ortopedie sunt 5 persoane pozitive din rândul personalului medical. Acestea sunt simptomatice și de ieri au fost internate. Însă nu se efectuează o testare periodică medicilor, asistenților și infirmierilor. Sunt testați cei cu simptome. Așadar, în Secția Ortopedie, în rândul colectivului, mai pot exista și alte persoane infectate, dar netestate, care pot însă duce virusul mai departe în comunitate. Cine este șeful secției? Actualul Director Medical al Spitalului Județean Argeș, doctorul Gabriel Copciag.
În Argeș până în prezent au murit 67 persoane cu Covid19.
Fac un apel către autoritățile competente să ia toate măsurile necesare pentru a soluționa această situație dezastruoasă din sistemul sanitar argeșean. Dar să o facă în timp util, nu atunci când totul va fi scăpat de sub control și se va trebui alege ca în Italia, la începutul pandemiei, cine are o șansă la viață și cine nu!
Păstrați distanța, purtați măști, evitați aglomerațiile! Medicii, asistenții și infirmierii muncesc până la epuizarea să salveze vieți. Nu duceți în van sacrificiul lor!
Sunt ferm convinsă că cei în măsură să interveniți știți deja ceea ce se întâmplă acolo!

3.147 Vizualizări