Tânăr jurnalist piteștean pozitiv la Covid19

Sergiu Barbu, prieten și jurnalist piteștean (RoMedia),este internat în acest moment,pozitiv la testul Covid19. Cine poate mai bine să explice pe înțelesul tuturor ceea ce înseamnă acest lucru, dacă nu chiar el?

Ce mesaj ai pentru cei care nu cred în Covid 19?

Aș vrea să folosesc un ton elevat (pe cât posibil). Mesajul meu este: sunt inconștienți, ca să nu zic cretini. Din păcate, constat că numărul ignoranților care neagă existența Covid 19, este din ce în ce mai mare. Urmăresc discuțiile, comentariile din zona online, și mă minunez câtă prostie și lipsă de educație există în România. Nu știu ce efect vor avea cuvintele mele, dar vreau să trag un semnal de alarma: NU ignorați avertismentele specialiștilor. Virusul există și nu este deloc o glumă. Protejați-vă pe voi, și astfel, îi protejați și pe cei din jurul vostru. Egoismul nu ne va ajuta să trecem cu bine peste această perioadă.

Cum s-a declanșat totul și când te-ai îngrijorat cu adevărat?

Totul a început joia trecută, atunci au apărut primele simptome, cea mai problematică fiind febra, care n-a cedat în ciuda administrării de Paracetamol, Nurofen, Algocalmin. Dureri în tot corpul, senzație de oboseala, dureri în piept, transpirație abundentă au fost celelalte simptome. Sâmbătă am mers la SJU Pitești, și am fost cazat la renumitele corturi in parcarea spitalului, unde mi s-au prelevat probe de sânge, am efectuat un examen toracic, mi s-au preluat probe pentru testul Covid. Am petrecut 8 ore acolo. Mi s-a spus că rezultatul testului va fi gata duminică în jur de ora 16.00. N-a fost gata. Duminică seara pe la 19.00 febra a crescut puternic, am apelat la 112, am fost transportat la SJU Pitești. Acolo am fost internat (febra 39.8) mi-au facut ceva tratament (calmante). Luni la ora 17.00 a venit confirmarea: pozitiv Covid.
Am fost transportat la Spitalul Bălcescu, secția Infecțioase. Aici condițiile sunt decente.
Am ales să rămân internat, deși aveam varianta să mă tratez la domiciliu. Poate mulți se vor întreba de ce? Pentru siguranța mea.
Am început tratamentul. Sper ca totul să decurgă bine.

Ce poți spune despre cum este să fii pacient covid în România?

Nu este deloc confortabil, ca să nu spun că este o umilință accentuată. Și asta din mai multe motive: boala în sine, condițiile precare din spitalele din România, modul în care pacienții sunt triați, testați, transportați etc. Este o discuție mult prea amplă, ca să o facem acum.
Sunt foarte dezamăgit de starea sistemului sanitar din România. Dezamăgirea este cu atât mai mare cu cât sunt în măsură să compar cu sistemele altor țări (am locuit 7 ani in Madrid). Diferența este inimaginabilă.
Cum se spune, ghinionul nostru că ne-am născut în România, sau că ne-a prins pandemia aici.

Te mai pot întreba un singur lucru? Cum te-ai simțit când ai primit vestea că ești pozitiv la testul Covid 19? Care a fost primul gând?

Eram într-o stare destul de proastă (psihic) , îți dai seama că vestea pozitivării a sporit îngrijorarea. Primul gând… cum se poate? Cum, de unde, că doar m-am protejat tot timpul? Apoi am zis, asta e, trebuie să merg mai departe, nu am altă variantă.
Fă-te bine repede, Sergiu!
Când aștepta rezultatul testului i-am spus să fie pozitiv, dar și negativ. Se pare, cum a spus el, că nu am fost suficient de convingătoare.
Multă sănătate tuturor!

2.363 Vizualizări