Salvați copiii!

Când am citit că în România au început testele pentru vaccinul împotriva coronavirus nu m-am gândit nici o clipă că acesta ar consta în difuzarea imnului național de la mașinile de poliție și jandarmerie. Acum am înțeles și de ce a luat MAI sub aripă și poliția locală, pentru a avea și vocea a treia.
Cred că este o strategie aparte și vor să dea amenzi cu parfum patriotic. Sau poate așa le cântă anticipat imnul polițiștilor și jandarmilor pe care îi trimite în stradă cu o pereche de mănuși și o mască, asta dacă au noroc. Oricum, o dată dată jos masca nu mai are nici un efect…deci protecție zero împotriva virusului. Îi apără doar de mirosurile neplăcute emanate de pirandele care sar pe geam din carantină.
Nu contează că tot de acolo s-a dat ordinul la prefecturi să nu facă publice cazurile din județe! Transparența în asemenea situații a devenit secret de stat. Dar pretindeți ca oamenii să aibă încredere în voi…
Apoi am mai văzut o fotografie cu o divă a surprizelor înțolită în ultimul model de combinezon de protecție și cu o mască tunată pe față. Lângă ea stătea umilă și ușor jenată de situație o adevărată doamnă, în costum de protecție vaporos, nimeni alta decât un medic renumit. Păi, măi,divo, nu ți s-a uscat rujul sub mască de rușine când ai realizat ce gafă ai făcut?
Și să nu uit de pupezele și pupăzoii care cotcodăceau că acest virus este o simplă răceală, iar acum stau sub pat de frica unui strănut auzit prin perete de la vecini.
Coronavirus ucide tineri, vârstnici…ucide oameni. Nu te întreabă câți ani ai, de ce religie ești și nici unde lucrezi. Vine tăcut, îți intră în gât, coboară ușor spre plămâni și te sufocă. Mori suferind, singur, în spital dacă mai apuci să ajungi. Nici să plângi nu mai poți, pentru că rămâi fără aer. Cei norocoși scapă, unii chiar nu simt nimic, dar nu vor ști niciodată câți nevinovați au infectat cât timp se plimbau inconștienți peste tot.
În spitale e haos. Medicii și asistenții sunt carne de tun. Cine o să mai lupte să salveze oamenii? Meduzele? Lipitorile?
Mă mai gândesc la oamenii sărmani din mediul rural. La copiii amărâți care sunt victimele lipsei de informare a părinților.
Vin vremuri grele, dar cel mai mult mă îngrijorează ceea ce mai rămâne în urmă. Protejați medicii și personalul sanitar ca să ne salveze copiii! Ce bine că mai au amintiri din lumea pe care au descoperit-o împreună cu noi!

736 Vizualizări