” Tu esti circul cu leoparzi! „

Voi chiar credeti ca trec anii si sufletul inceteaza sa mai planga? Gresit! ” Timpul nu vindeca „. Timpul invata inima sa taca, ii face cantec din mutenie, o lasa linistita sa astepte pana s-a intarit suficient incat sa nu mai greseasca. Dar ce a fost magnet si a explodat candva precum un vulcan, nu poate fi stins in totalitate nici dupa zece vieti, oricat ar face unii si altii pe pompierii.

Incercati sa dati jos haina schimonosita a mandriei! Aruncati pe geam orgoliile cat vedeti cu ochii! Incetati sa va mai mintiti! Apoi, ganditi-va la o ” noapte albastra ” , in care sufletul v-a facut sa auziti ecoul care va chema, incercand parca sa va soarba din negura timpului pentru a va salva. Simtiti cum va pulseaza sufletul in vene? Auziti bataile inimii cum va canta precum tamburii la razboi? Vi s-a oprit respiratia pentru o clipa? Vi s-a blocat privirea pe persoana iubita, precum un film care ruleaza iar si iar si iar, si il retraiti cu fiecare particica din voi? Vi s-au umezit ochii de emotie? Asa e ca nu va mai puteti ascunde zambetul fericirii? Cum este ceea ce traiti? Ce gust are iubirea in stare pura? Cata foame v-a fost de ea? Cata sete v-a fost de voi?

Va amintiti cand va spuneati ca va intalniti in vis. Tremurati. Flacari nemiloase va ard parca sufletul care se stingea in umbra negarii inutile a ceea ce sunteti si doriti cu adevarat. Privirea sopteste acum ” te port in vis „. Dar sufletul urla de dor. Sunteti prinsi in lupta dintre tacere impusa si strigat de liberate. Exista un singur invingator: VOI!

Iar cand regretele fac lor iertarii, cand rautatea se stinge sub mangaierea unei vorbe sincere, atunci va treziti la singura realitate in care va mai doriti sa traiti. Va dati seama cat dor v-a fost de acel dram de nebunie, de acel foc arzand fara sa raneasca. Simtiti cum in ultimul timp ati fost prinsi in purgatoriu. Doar voi alegeti acum unde vreti sa continuati sa traiti: in Iad, sau in Paradis?

” Tu esti circul cu leoparzi! ” Daca spuneti asta, sau orice altceva care va poate smulge din prezent, atunci inseamna ca sufletul nu a incetat sa va fie calauza la drum. Bine ati revenit la viata!

749 Vizualizări