Fripturescu de la Prefectură

Să reducem cheltuielile din MAI! Ce atâta risipă și bani aruncați în stânga și dreapta…În data de 13 ianuarie 2020 Marcel Vela a declarat că pentru minister va fi bine, se reduc anumite posturi de conducere cu salarii foarte mari, aşa că pot să rămână bani pentru dotarea poliţiştilor şi pentru modernizare. Ura! E bine. Dar ce să vezi? Avioane de hârtie. De ce? Pentru că tot in cadrul Ministerului Afacerilor Interne se înființează 42 de posturi de subprefect care vor avea un salariu de 15600 lei pe luna fiecare, potrivit Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
Mie chiar îmi place Vela ca ministru, mai ales în comparație cu predecesoarea sa, Carmencita lui Dragnea, dar, în această situație am impresia că pe domnul ministru l-au lovit crunt aranjamentele politice făcute cu acorduri între partidele care au cooperat la schimbarea guvernului.
Și acum să vorbim puțin despre Argeș. Andrei Ciungu este în cărți să devină al doilea subprefect. Jurist de profesie în cadrul Prefecturii, omul este călător în politică, semn că a prins repede mișcarea sortită succesului. Întâi a fost la USR, dar cum nu era rost de cașcaval sau de o funcție călduță, a migrat dând grăbit din aripi și așa a găsit loc în cuibul PMP.
Astfel domnul Ciungu a devenit Fripturescu de la Prefectură. Să fie servit și cu garnitură atunci…Este numai bun un Bulf secretar de stat, dar măcar el nu e migrator.
Nu poate susține nimeni că se eficientizează activitatea Instituției Prefectului, din moment ce la Argeș, spre exemplu, totul funcționează foarte bine de mai bine de o lună cu o singură persoană la conducere, și anume subprefectul numărul 1, pentru că prefect încă nu există din motive tehnice. Chiar, ce se mai știe despre Soare? A reușit să ia concursul misterios cu brio?
Să nu uităm că subprefectul va avea nevoie de secretară, mașină, șofer, deci alte cheltuieli. Dar are balta pește…
Este adevărat că Legea nr. 340/2004 privind prefectul și Instituția Prefectului preciza că în fiecare județ guvernul numește un prefect și 2 subprefecți, iar până în anul 2010 au existat 2 subprefecți în fiecare județ, dar din anul 2010 și până în anul 2020 s-a desființat o funcție de subprefect.
Cu toate acestea legea nu a fost modificata în acest sens.
De aceea, atunci când a fost adoptat Codul administrativ, care a abrogat Legea nr. 340/2004, s-a menționat, din eroare, că în fiecare județ guvernul numeste 2 subprefecți.
De fapt, cei care au redactat Codul administrativ, atacat în prezent la CCR pentru neconstituționalitate, au copiat prevederea din Legea nr. 340/2004 cu toate că era cunoscut că în județ există un singur subprefect.
Așadar, actualul Guvern justifică înființarea postului de subprefect prin prevederea din Codul administrativ, omițând să menționeze că această situație este copiată din legea care prevedea 2 subprefecți, iar în realitate era doar unul.
Să le urăm așadar bun venit în sistem noilor Fripturești și Cașcavalești!
A se citi pe părți ca pamflet acest articol.

1.186 Vizualizări