Premonitia lui Dragnea

De ce a vorbit Dragnea despre drumurile neasfaltate din Teleorman din anii ’90 tocmai cu o zi inainte sa se duca la DNA? Stie el ceva, a avut o premonitie, sau poate doar se asteapta ca dosarul pentru care este chemat azi in fata procururilor anticoruptie sa fie legat chiar de acest domeniu. Ca doar nu l-au pocnit dintr-o data amintirile din tinerete.

Chiar asa, vi-l puteti imagina impingand la carucior pe trotuarul neasfaltat care ii zgaltaie copila? Mai ca mi-a dat o lacrima cand a zis ca a luat-o in brate pentru ca era imposibil sa-si continue drumul altfel, de grija ei, evident. Uite, Domne, s-a elucidat misterul! De asta a intrat el in politica si a fost apoi umbra vie a firmei TEL DRUM. Si, cu siguranta, din discretie si pentru ca era mult prea ocupat cu partidul, nu s-a ocupat in mod direct de afaceri.

Eu in noaptea asta stau si scriu, framantata fiind de soarta lui. El oare doarme linistit? Daca se stie curat ca lacrima, sigur da. Dar e lumea rea si dusmanoasa si nu-l lasa in pace, ca el e baiat bun, nu urla la subalterni in spatele usilor inchise, nu si-a lasat nevasta pentru una dintre amantele cu mult mai tinere, nu si-a bagat fiul in afaceri cu porcii, riscand sa-l traga dupa el la racoare, mai ales ca juniorul nu are scut de parlamentar, dar, mai ales, el nu si-a mintit alegatorii in timpul campaniei electorale si nu are o casa in care poti intoarce si un camion, facuta din salariu de bugetar, normal.  Toti mint pentru a primi voturi, dar nu ca el, la tabla si cu calendare in care sunt trecute promisiuni desarte.

Mi-as dori sa fie starpite coruptia si nepotismul din intreaga clasa politica. Iar pedepsele pentru asemenea fapte sa fie precum cele pentru crima, pentru ca prin coruptie este ucis viitorul tarii si al copiilor nostri. Mi-as dori ca cei cu dosare penale sa nu poata deveni parlamentari. Mi-as dori ca imunitatea sa fie cu adevarat doar pentru declaratii politice, nu ca acum cand opresc urmaririle penale, care nu inseamna nici pe departe condamnari.  Dragilor, voi faceti zid impotriva justitiei! Sunteti niste lasi toti, din toate partidele politice! Si, votand in Parlament impotriva inceperii urmaririi penale unui coleg de-al vostru, deveniti complici.

Voi ce va doriti pentru noi, de fapt, de la noi? Sa stam cuminti si sa suportam la infinit mizeria voastra? Cat inca mai exista romani cu constiinta, sa va fie teama, pentru ca nu mai aveti liniste. Si, stiti de ce? Pentru ca Romania este a romanilor, nu a voastra, tradatorilor!

683 Vizualizări