Dragnea, piratul Dinti-Taiosi

Vrand sa fie spiritual, incercand si esuand in acelasi timp, un discurs motivational, Dragnea si-a dat arama pe fata azi, la Congresul TSD. El a spus de la tribuna : ” La cum ne haituiesc astia, chiar ca parca suntem pirati. ” Mai mult decat atat, in pauzele dintre discursurile liderilor PSD au fost difuzate fragmente din coloana sonora a filmului Piratii din Caraibe.  Ce sa deducem din aceste lucruri, ca atat Dragnea cat si acolitii sai se autodeclara hoti? Nu eu spun asta, ci DEX-ul, prin definitia termenului de pirat,atat in mod figurat, cat si direct: ” pirat este un talhar facand parte dintr-o banda, care cutreiera marile, pentru a jefui si rapi corabiile;  sensul figurat: individ fara scrupule, care se imbogateste prin jaf, talharie. „Altfel era daca se considera haiduc, atunci ar fi aratat ca este de partea omului simplu, a imbogatitului fara drept, care fura de la cei avuti ca sa le dea saracilor. Si aici imi sustin afirmatia tot prin definitia din DEX: ” haiduc este razvratitul impotriva ordinii stabilite, care, traind singur sau in cete in paduri, jefuia pe bogati si ii ajuta pe saraci. ” Nu de alta, dar tot spune el sus si tare ca se lupta cu statul paralel. Nu te declarai tu in timpul campaniei electorale un om simplu, crescut sanatos la tara? Nu sustineai tu, Dragnea, ca te gandesti in primul rand la omul simplu? Ne-am lamurit si de aceasta data cum subconstientul iti arata adevarata fata. E bine cand te lasi dus de val, iar puterea data de ovatiile supusilor te face sa le arati oamenilor simpli pe care i-ai tradat prin promisiuni mincinoase, cine esti cu adevarat.

Nici nu s-ar fi putut considera haiduc Dragnea, tinand cont de recentele declaratii absolut jignitoare ale lui Serban Nicolae la adresa celor care au luptat impotriva sistemului comunist. Oameni simpli, care au trait in munti si au luptat impotriva regimului opresiv cu pretul vietii. Ei erau haiducii de atunci, care au fost luati in deradere si condamnati de un PSD-ist inconstient.

Este si normal ca Dragnea sa se vada pirat.  Pai ce faceau piratii cu prada? O ascundeau pe insule indepartate sau in tari care ii primeau cu bratele deschise fara sa ii intrebe de unde si cum au facut rost de bogatiile lor. Asa ai procedat si tu, piratule Dragnea? Ca tot se spune ca ai proprietati si bani foarte multi in Brazilia…

Azi, in Congresul tinerilor din PSD, tu, Dragnea, ca presedinte si tata politic, trebuia sa fii exemplu pozitiv! Trebuia sa le spui sa respecte legea, sa nu fure, sa fie corecti, sa lupte impotriva coruptiei, sa fie demni, verticali si sa-si respecte promisiunile date. Dar tu, ce ai facut? Indirect, cu zambetul pe buze, de sub mustata grizonata, ai punctat exact contrariul. Esti parinte si stii cat de importanta este puterea exemplului. Vrei neaparat sa strici fara mila si tinerele generatii? Daca iti bati joc de prezent, lasa macar o speranta viitorului.

In incheiere am o curiozitate. Ce nume de pirat ti-ai dat? Nici Dragnea, nici Liviu si nici Daddy nu se potrivesc. Te-a lovit oare inspiratia? Eu te-as vedea drept Piratul Dinti-Taiosi.

611 Vizualizări