Zid, nu teamă! Cristi Danileț nu este singur!

România trebuie să rămână România! Nu trebuie să permitem ca prin frica indusă de PSD și acoliții săi țara noastră să devină Dragneastan, o dictatură de tip Erdogan.
Ceea ce se întâmplă cu judecătorul Cristi Danileț începe deja să fie perceput ca un abuz. Dacă libertatea de exprimare va fi adusă la tăcere prin teamă sau impusă prin intimidare, atunci înseamnă că democrația câștigată în decembrie 1989 a fost ucisă.
O să ajungem iar să ne fie teamă să spunem ceea ce gândim dacă este împotriva puterii? Veți permite să vă fie pus în gură pumnul fricii? Vreți să simțiți iar cum vă sufocă bocancul poliției politice? Vreți să vă pierdeți libertatea rând pe rând la început, pentru a nu reacționa uniți?
Azi este luat în vizor Cristi Danilet. Mâine poți urma tu! Iar când vă veți trezi din acest coșmar care ne înghite nemilos și parșiv pe toți, ar putea fi prea târziu pentru a ne mai salva.
Voi milita mereu pentru dreptul libertății de exprimare, garantat de Constituție. Voi susține întotdeauna cu tărie că legile trebuie respectate. Nu voi ține niciodată capul plecat în fața nedreptății! Tu ce alegi?
Acesta este mesajul integral scris de judecătorul Cristi Danileț pe pagina sa de Facebook: “ Săptămâna viitoare ar trebui să merg la CSM pentru a răspunde de anumite afirmații făcute de mine în mediul online. Sunt trei astfel de acțiuni derulate împotriva mea de la începutul acestui an și încă una in stadiu incipient.
Vreau să fie foarte clar: nu accept să dau explicații nimănui pentru ceea ce scriu sau spun, cât timp nu comentez dosare în curs de derulare, nu critic colegi și nu instig la încălcarea legii. Particip activ la dezbaterile publice cu privire la subiecte interesând aspecte socio-juridico-politice încă din anul 2003. Până acum, niciodată nu mi s-a imputat nimic. Mai mult, toate afirmațiile mele sunt în aceeași manieră, relevând o constanță a principiilor pe care le susțin de mulți ani și care sunt conforme standardelor internaționale privind justiția.
Brusc însă, au apărut mai multe autosesizări ale Inspecției care are puterea de a alege în mod arbitrariu pe ce magistrat să urmărească și pentru ce postări și interviuri. Ei bine, de azi înainte nu voi mai da curs niciunei chemări la CSM sau Inspecție pentru presupuse delicte de opinie. În România încă avem libertatea de expresie și înțeleg să îmi exercit acest drept ca orice alt cetățean, în mod demn și integru, cu singurele limite impuse expres de legea ce guvernează statutul magistraților. “

767 Vizualizări