De ce nu vor da OUG pe justiție

Nu au nici un interes să dea OUG. Hai, să nu ne mai ambalăm. De fapt Dragnea nu are nimic de câștigat dacă o dă acum. Este doar briciul lui pus la gâtul baronilor și a celor care au dat bani grămadă și au tras ițele ca el să fie propulsat în politica mare. Apoi se va tăvăli pe jos precum un copil răsfățat în raionul cu jucării, dând din picioare și urlând: eu vreau să vă salvez, dar ei nu mă lasă! UE e de vină!
Și uite așa va lua naștere valul ROexit, pentru că oricum nu au altă temă de campanie. Vor trâmbița că ei sunt salvatorii României din ghearele străinilor mizând pe o mișcare naționalistă, chiar dacă ușor puturoasă, dar de un demagogism neaoș românesc.
Din această salată expirată va avea de câștigat și opoziția, care oricum nu se vrea coagulată. Și se va merge în continuare pe această amenințare cu Omul Negru, iar noi vom sta mereu cu teama că dacă se întâmplă…
Vor trece ani buni până când vom înțelege că au jucat țonțoroiul cu teama noastră de a ne pierde libertatea și de a vedea violată în miez de noapte democrația.
Între timp autostrăzi zero din bani europeni, învățământ anbramburit de Androneasca, inflație cât cuprinde, spitale infecte și sindicate mute. Iar pensionarii vor rămâne veșnic amăgiți cu pensii din care abia ajung la sfârșitul lunii. Să nu-i uităm nici pe cei dezinformați sau spălați pe creier de o presă aservită ori pe stânga, ori pe dreapta. Deontologia profesională a devenit deja o utopie.
Nu, România nu doarme, ci doar românii.

1.543 Vizualizări