Urcă-te pe mătură!

Tot aud expresia ” România e pe făraș! „. Uite așa mi-a venit în minte un răspuns adecvat: ” Urcă-te pe mătură! ”
Dragă opoziție, prea puțin gălăgioasă și nefăcătoare de valuri, domnule președinte, lent în reacție precum un melc pensionat, stimați magistrați, puși la colț cu glonțul dictaturii la tâmplă, și voi, dragi români, cei care chiar vă iubiți țara, ieșiți în față și luptați împreună!
Nu mai este timp pentru proteste organizate, nu mai este timp de ieșit în stradă în weekend și atât. Nu mai este suficient să fim originali, subtili și eleganți.
Calculele politice sunt în acest moment în defavoarea luptei comune. Dacă vă pasă cu adevărat de apărarea României și de salvarea ei din ghearele dictaturii ce o sufocă treptat, fiți acum doar români! Țara noastră sângerează și noi privim tăcuți cum se stinge. Este ca și cum am îngropa-o de vie.
Acești nemernici instaurează dictatura prin votul lor și nepăsarea noastră. Suntem mulți cei plecați și încă mai vrem să ne întoarcem. Dar tot mai mulți sunt acum cei care pleacă învinși de un sistem bolnav. Mă întreb dacă nu cumva doar frica îi mai poate opri pe acești criminali ai democrației, care ne alungă din țara noastră, devenită acum prizoniera lor.
Speram că soluția ar fi o prezență mare la vot, dar sunt ferm convinsă că nu mai este timp și că ei pot fura mai mult decât putem noi cinstit vota.
Sunt o idealistă dacă îmi imaginez că încă se mai poate face ceva? Române, urcă-te pe mătură, și hai să începem să facem curat în țara noastră!

867 Vizualizări