Cu parasuta spre putere

Eu pe Olguta mi-o amintesc precum o PRM-ista devotata, infocata de Vadim. Cand controversatul politician nu mai reprezenta un os de molfait, a migrat spre locuri caldute din PSD, unde, sub plapuma pufoasa si calduroasa a materiilor cenusii din functiile de putere, a gasit sprijin solid pentru a incerca saltul cu parasuta spre pozitii banoase.
A fost pe rand deputat cu gura mare, primar cu gura si mai mare si ulterior ministru cu gura tot mai mare. Ce sa inteleg de aici? Ca gura mare este cea care o recomanda si apasa pe clanta atunci cand trebuie sa deschida usi?
Inteleg ca i-a fost stricata bucuria de casa noua cu dezvaluirile despre resedinta de adevarat politician de stanga, care lupta pentru clasa de mijloc si pentru cei nevoiasi. Cum? Nu toti pentru care militeaza traiesc in lux? Pai, Olguta, nu erai tu de stanga? Se pare ca nu inteleg mai nimic despre directiile in politica.
Aceeasi guraliva din PSD, care e la concurs cu Firea spre a vedea care e mai tare in clanta, este insa o fosta sotie tare inimoasa. Se zvoneste in targ ca ar fi pus o vorba buna pentru fostul sot ca sa pupe si el o functie bine platita. Evident ca din dragoste si prietenie a facut-o, si nu pentru ca in urma divortului incaseaza de la acesta un sfert din salariu, ca doar nu punea ea umarul sau boticul la vreo 3500 euro pe luna cat este pensia alimentara. Da, stiu, este scumpa viata de copil de Olguta…
Stiu ca este in prag de nunta doamna fost ministru. Ce trist si zgarietor pe creier trebuie sa-i sune acest apelativ in urechi! Si acum, in loc sa probeze rochii de mireasa si pantofi fistichii cum ii plac, sta sa se lupte cu Iohannis ca nu a numit-o ministru al dezvoltarii. Ba mai mult, spune, spumegand si suierand, ca ii face presedintelui Romaniei plangere penala pentru abuz in serviciu. Nu cumva este vorba taman despre fapta penala pe care PSD-istii se tot chinuie sa o dezincrimineze? Acum iti este comoda…
Ce ti-e si cu politica asta si cu dorinta de putere presarata cu ambitii si orgolii. S-a ajuns cam la nivelul ” ba pe-a ma-tii! ” .
Pamflet, nepamflet… aceasta este, din pacate, Romania pe care ei vor sa o transforme in Romanica.

999 Vizualizări