Joc de glezne sau progres?

Când o să ne trezim din liniștea asta mincinoasă care înghite România precum un nor de cenușă? Poate atunci când vom începe să strigăm ” Hoții mi-au furat chiloții! „.
Până atunci, atenția de la tot ce ar trebui să aibă importanță este deturnat prin declarații și fapte aparent hilare. Mai un cormoran pofticios, pus pe furat, semn că ar putea chiar să fie PSD-ist; mai o cafteală în mall care a dat naștere la atât de multe glume, ca urmare a dezgustului provocat anterior de Viteazul 5 secunde, încât nu a mai rămas loc pentru alte întrebări pertinente legate de acel eveniment. Apoi vine Dragnea și vorbește despre siguranța națională și vitamina D, împingând dincolo de granița ridicolului discursul public și statul în sine.
Între timp, opoziția se reformează. USR a bătut palma cu PLUS, iar PNL a rămas precum fata mare nemăritată. Pe frontul de est, Ponta, vampirașul politic, se îngrașă din fugarii PSD, flămânzi de un os de ros.
Firea s-a trezit după doi ani să facă declarații despre OUG 13,semn că până acum a suferit de amnezie. Călare pe mătură, blonda capitalei trăncăne orice, că de administrat primăria oricum nu este capabilă.
Ciudat este însă că ceamai acerbă opoziție o face micul val de stânga chiar tsunamiului de stânga. Dreapta este deocamdată cu jocul de gleznă, care sper să fie încălzirea pentru ce va urma.
PSD știe că singura șansă pentru a avea o umbră de succes la alegeri este diminuarea prezenței la vot, mizând pe sintagma ” N-am cu cine. Toți sunt la fel. ”
Eu m-am săturat să votez răul cel mai mic. Vreau proiecte solide. Vreau reacții acide pertinente și argumentate. Vreau o coloană vertebrală naturală în mediul politic, nu una pusă în gips pentru a părea verticală.
Voi nu v-ați săturat să stați de pază, mereu sub umbrela întrebării ” Ce mai pun ăștia la cale?” ?
Oricum, decât mincinoși și infractori spălați de păcate, prefer un aer de prospețime pro-european. Așadar, votați! Nu vă lăsați păcăliți!

657 Vizualizări