Cine il controleaza pe Daddy

Am crezut tot timpul pana acum ca Daddy este creierul partidului, iar jucariile sale din Parlament si Guvern sunt muschiul. Am gresit. Recunosc. Este omenesc sa gresesti, dar este prostesc sa nu-ti recunosti eroarea si sa mai si persisti in ea.

Daddy nu este decat articulatia afectata de reumatism a unui sistem malefic si viciat. Este precum un surub ruginit care a ramas blocat in piulita si saliveaza cu gandul la o picatura de ulei, ca sa se poata slabi din stransoarea care l-ar fisura la prima miscare mai serioasa.

Am glumit in trecut, afirmand ca Iri, cu parul ei balai si nasucul candva mare, ar putea avea asupra lui vreo putere. Singura magie pe care o poate face este sa ii hraneasca increderea in propria virilitate masculina care este precum banana pusa pe dulap sa se coaca. Ati uitat ca bananele ingalbenite fortat au un gust aspru si doar umbra de dulceata?

Lui Daddy ii este frica de cine i-a dat un sut ca sa ajunga pe norisorul puterii, pentru ca doar nu credeti ca s-a cocotat acolo, cu flausatele lui Dihor, dand din aripi. Gainile pot zbura eventual intr-un copac sau pe un gard, iar el nici macar cocos nu este. De hienele prin coltii carora s-a infipt in fotoliul de rege inchipuit ii este doar teama, pentru ca le-a promis ca poate dresa mustele, dar au devenit doar hrana pentru ele.

Daddy este terorizat si controlat de cei care au bagat bani in fundul curtii lui. L-au pescuit de pe o ulita prafuita de tara, i-au incalat talpile goale cu flausate si l-au dus la oras. Era parvenitul perfect, obedient si dornic de capatuiala. Dar, imbatat de putere, cu dosul mangaiat de limbi pufoase, a uitat care ii era menirea. Nu si-a facut lectiile, iar curand va cadea in cap, impins chiar de cei care l-au creat. Ei au deja pregatit inlocuitorul, pentru ca au resurse si sfori suficiente. Au chiar variante din care sa poata alege in functie de cum bate vantul mai puternic, dinspre est, sau dinspre vest.

Sper ca aceste randuri sa ramana doar un pamflet, cum sunt acum. Mai sper ca Romania va fi doar cutreierata de vanturi usoare, si nu de furtuna. De ce? Pentru ca noi, romanii, ne-am pierdut abilitatea de a vasli impotriva curentului si de a supravietui de unii singuri.

2.995 Vizualizări