Mama sau femeie-mama?

Facebook mi-a amintit ce gandeam eu acum doi ani despre a fi mama. Si continui sa am aceleasi convingeri, pentru ca nimic nu este mai frumos pe aceasta lume pentru o femeie, decat sa fie mama. Iubirile pentru barbati vin si trec, rasar si unele apun, altele dainuie peste timp chiar daca ranesc. Iubesti locuri, iti doresti lucruri, iti construiesti vise dintre care unele ti le demolezi cu buldozerul nervilor , al ambitiei, al deznadejdei sau al pesimismului, dar iubirea pentru copii te implineste si te face sa cresti ca om, sa iti descoperi noi valori si prioritati.

Asta scriam acum doi ani: ” A fi mama nu este deloc usor, dar este mai frumos decat rasaritul, mai intens decat noaptea si mai inaltator decat stelele. A fi mama este paradisul pe pamant. De la tine copilul cunoaste iubirea si increderea. Tu il ajuti sa descopere primul gust, cel al laptelui, care-i ramane intiparit in adancul sufletului pentru totdeauna.

Esti primul glas care il alina si prima mangaiere. Esti primul chip pe care il zareste. Esti cea care ii invinge orice teama si care il indruma in cunoasterea infinita a lumii. Atunci cand esti mama timpul isi pierde esenta pentru ca nu este niciodata atat de mult pe cat ti ai dori pentru a ramane langa el.

Cand esti mama, nu mai esti o singura fiinta. Simti durerea si fericirea copilului, ii saruti lacrimile si zambetul. A fi mama nu inseamna doar a-ti ingriji, educa si hrani copilul, nu inseamna doar a ii face cadouri si a il plimba peste tot, nu inseamna a il proiecta in visele tale neimplinite. A fi mama inseamna in primul rand a il invata sa fie fericit si sa traiasca frumos, a il invata sa nu faca rau, sa nu raneasca, sa respecte si sa iubeasca. A fi mama inseamna a te naste impreuna cu copilul tau penru a incepe o noua viata, lipsita de egoism, pura si plina de daruire. ”

Daca exista un motiv pentru care sunt fericita ca m-am nascut femeie, acela este dat de curajul pe care l-am avut sa devin mama. Important este sa fii cu adevarat mama, nu sa te astepti sa fii vazuta ca o mama buna sau sa traiesti cu teama ca ai putea fi considerata o mama rea. Sunt mama pentru copiii mei, nu o femeie-mama pusa in vitrina pentru lume! Nu exista o scoala de mame, nu sunt scheme stricte de urmat, trebuie doar sa-ti asculti sufletul si sa daruiesti o parte din el copilului tau.

485 Vizualizări