Nu e tara lui Mazare Voda!

Incerc sa ma pun in locul unui amarat care a furat o oaie, ca tot e la moda, si sta ani buni la puscarie pentru furt. Are familie si copii carora le e foame. El nu a avut bani de avocati smecheri care sa il scape basma curata, iar legea a fost aplicata fara clementa. Nu ii caut scuze si nici justificari pentru o fapta prevazuta de Codul Penal, dar cand vad cum tutele de politicieni scapa cu pedepse cu suspendare dupa ce au jecmanit statul roman de sute de milioane de euro, sau au luat spagi grase devenind asfel zei ai coruptiei, parca striga indignarea in mine. Si mai sunt si cei care cer sa fie eliberati conditionat fara sa fi platit prejudiciul. Intr-o tara normala nici macar nu le-ar fi admisa cererea, nu mai spun sa ajunga si in instanta.Mazare nu a ajuns bogat strangand bob cu bob si vanzandu-l la piata. Nimeni nu si-l aminteste pentru ca ar fi facut ceva bun pentru Constanta. Dar multi sunt insa cei care nu au uitat aroganta lui din arest, cand statea cu fundul urcat pe pervaz, fuma si radea prin geam cu jurnalistii. Cati dintre voi nu stiti in cate magarii a fost implicat? Sau ati uitat oare grotescul carelor alegorice cu care impanzise litoralul, ducand in derizoriu femeia in orice ocazie? La afaceri dubioase cu statul insa nu multi au reusit sa-l intreaca…

Maimutoiul asta a primit 4 ani cu suspendare pentru 140 milioane de euro. In cazul lui justitia a orbit total si mai sufera si de o criza de sughit de la cate injuraturi primesc acum judecatorii si inclupatul. Acesta este exemplul dat tinerilor nostri. Pai cum sa-i mai intereseze sa studieze cand vad cum repetentii conduc tara, iar hotii raman cu banii si puscaria o vad doar in filme?

Va dati seama ce sume uriase ar intra la buget daca toti coruptii ar fi condamnati, iar prejudiciul ar fi incasat de stat? Da, s-ar intoarce la romani, banii furati de acesti nemernici de la romani! Pentru ca ei sunt o gasca toti. Par ca se cearta, ca isi fac opozitie, dar de fapt sunt mana in mana si isi fac linistiti jocurile si interesele, fara sa fie deranjati. Ma intreb, daca legea ar fi mai drastica, daca justitia ar fi corecta si daca pedepsele pentru asemnea fapte ar fi de zeci de ani de inchisoare, cu confiscarea averilor nejustificate si recuperarea integrala a prejudiciului, cum ar arata viitorul Romaniei?

454 Vizualizări