Sa-i ducem la psiholog!

„Taie-le rădăcinile, acoperă-le cerul, tulbură-le tradițiile, bagă-i în dezbinare, fă-i să se rușineze de ceea ce sunt! Așa nu vei avea nevoie de luptă, căci speriați de ceea ce au devenit, te vor implora pe tine să vii și să-i salvezi de ei înșiși.”„Cuvintele sunt vii. Taie-le şi vor sângera.” ( Sun Tzu, „Arta războiului” ) Atat de bine se potrivesc cuvintele generalului chinez cu situatia Romaniei, privita in ansamblu in ultima perioada, nu doar sub zdruncinarea politica a zilelor de azi, incat traiesc cu impresia ca cei care nu vor tocmai binele tarii noastre s-au inspirat din intelepciunea sa.Razboiul din PSD nu este doar despre posibila scindare a marelui partid, nici despre o cadere absurda a Guvernului. Nu este vorba numai despre lupta pentru puterea interna, despre jocuri murdare de interese, despre sume uriase de bani sau despre controlul justitiei. Romania este iar prinsa la mijloc intre est si vest. Se doreste destabilizarea tarii noastre tocmai acum cand vantul politicii externe ii era favorabil.

O tara nu poate fi acaparata de un partid politic. Asa cum un popor nu poate fi redus la tacere printr-o tactica foarte bine ascutita, precum sabia unui razboinic adevarat, aceea de a fi atat de scarbit de tot ceea ce se intampla, incat sa ajunga sa nu-i mai pese. Nu trebuie sa depunem armele in fata inconstientei politicienilor care voit sau nu, fac jocurile mari ale celor care in general par ca se joaca din plictiseala sau pur amuzament cu soarta tarilor. Nu ne putem lasa pacaliti de aceasta cortina de fum a scandalului politic ce sta sa inghita atentia romanilor.

Ceea ce se intampla acum in Romania depaseste limitele penibilului. Totul pare o cearta de dominare teritoriala a unor curve profesioniste. Da, multi se bucura acum de posibilitatea de a fi aruncat Dragnea de la carma PSD si sunt dispusi sa-i acorde gir lui Grindeanu pentru a reusi acest lucru cu orice pret. Se merge poate pe ideea ca o prostituata poate sa devina o sotie mai buna si mai fidela decat o virgina care a cunoscut un singur barbat, dar are mintea tulburata de multe curiozitati.

Atunci cand cea mai mare parte a romanilor va decide ca a sosit momentul ca Romania sa fie a lor, facand acest lucru in primul rand prezentandu-se la vot, atunci cand nu le vor mai permite celor certati cu justiatia sa ocupe functii publice, atunci cand se vor implica activ in soarta tarii, constienti ca este vorba despre viitorul copiilor lor in primul rand…Ei bine, abia atunci Romania va fi a romanilor!

Pana atunci cred ca ar fi cazul ca o testare psihologica sa fie obligatorie atunci cand este vorba despre ocuparea functiilor de decizie ale tarii, pentru ca se pare ca Spitalul de Nebuni si-a deschis sectii noi in Guvern si in Parlament, iar camasile de forta nu sunt suficiente.

338 Vizualizări