Ce nu a luat in calcul Dragnea

Liviu Dragnea a considerat ca este ori seful unei gasti de gradinita, ori singurul care stie sa se joace cu soldatelul lui de plumb. Nu s-a gandit insa ca poate fi unul de tanara generatie, cu telecomanda pentru care el nu are instructiuni de folosinta. Cert este ca atunci cand esti seful de trib al partidului care a castigat alegerile si a format un guvern, nu iti poti permite luxul de a te certa pe jucarii, inventand reguli noi in cearta de genul ” ba e ca mine, pentru ca eu am mustata si tu nu! ”

Multe sunt scenariile posibile in momentul de fata, precum si interesele din mai multe tabere,  dar daca incapatanatii inconstienti din PSD nu se potolesc, partidul lor nu doar ca are de pierdut, dar risca sa fie divizat de propriile greseli. Si daca ajung sa provoace aceasta ruptura chiar simpatizantii PSD, atunci totul devine ireversibil. Sa nu uitam ca o cazatura de pe culmile gloriei se lasa intotdeauna cu oase rupte, iar in politica e mai rau decat in alpinismul facut fara corzi de siguranta.

Si daca Grindeanu are si el, precum Udrea, un jurnal care chiar poate face furori, nu ca fasaiala blondei? Cum ar fi sa spuna banateanul cat mai multe despre chilotareala psd-ista, ca totul nu va face oricum public niciodata? Deja faza cu rusii si cu ordonanta, precum si ofertele pe care le-a primit in schimbul acceptarii demisiei, si-au facut simtit efectul atat pe plan intern cat mai ales extern.

Eu tot incerc sa ma pun in locul unui votant PSD sau ALDE. Ma gandesc la omul de rand, care chiar a crezut in promisiunile lor desarte si il vedeau pe Dragnea drept salvatorul Romaniei. Ma intreb ce este in sufletul celor care au credite la banci in euro, acum cand moneda nationala incepe sa resimta efectul crizei politice. Dar cu siguranta in locul lui Dragnea nu reusesc sa ma pun, pentru ca m-ar durea imaginatia daca m-as simti precum este el acum, prins in propria menghina ruginita.

E placut sa te imbeti de aburii puterii si sa-ti doresti tot mai mult, dar cand te trezesti din mahmureala risti sa constati cat de singur poti sa ramai. Cati vor fi dispusi sa-si sacrifice carierele poltice pentru interesul unui singur om capabil sa distruga propriul partid si sa spulbere fara remuscari increderea alegatorilor?

Dragnea nu a luat in calcul ca Grindeanu nu va ceda presiunilor, nu s-a gandit ca el poate fi sfatuit si sustinut din umbra si curand chiar pe fata. Nu si-a imaginat nici o clipa, sau poate nu i-a pasat, ca cel pe care vrea sa il mazileasca ar putea avea sustinere externa din vest, privirea sa fiind, se pare, orbita de soarele de la rasarit.

Concluzionez cu o intrebare care ar trebui sa il framante mai ales pe Liviu Dragnea: cine si cu ce scop l-a propus cu adevarat pe Grindeanu pentru functia de premier?

302 Vizualizări