Dragnea este tinta, nu Grindeanu

Mare galagie se face pe tema scandalului din PSD. Sa fie doar fum? Sa fie ceea ce vor cei direct interesati sa vedem? Sa fie un scenariu de rezerva? Sa fie alba-neagra cu capul lui Dragnea? Exista mai multe posibilitati, dar cu siguranta nu ceea ce se trambiteaza pe la TV.Sa luam o pauza pentru a privi in ansamblu, ca timp de glume pe seama PSD vom avea mereu, precum si motive din belsug. Iohannis se intoarce pe cai mari din vizita oficiala din SUA si urmeaza sa aiba intalniri importante cu liderii german si francez. In Rusia au loc framantari politice destul de mult mediatizate. Se implinesc 27 de ani de la Mineriada, iar Iliescu ar urma sa fie judecat, daca instanta decide sa dea drumul la dosar si nu gaseste nod in papura pentru a il contesta. Dragnea sta suspendat in aer impreuna cu pragul pentru abuzul in serviciu, dar nu singur, ci impreuna cu alti direct interesati, care au pus caramizi pentru piedestalul sau. Legea gratierii trece linistita de orice piedica, pe muteste, precum o falsa virgina in noaptea nuntii.

S-a creat in mod voit impresia ca este vorba despre schimbarea lui Grindeanu de la sefia guvernului. Sa nu fim naivi, zic, pentru ca nu a devenit premierul mai barbat peste noapte, astfel incat sa i se opuna lui Dragnea. Si nici nu i-au fost pompate orgoliul sau demintatea, drept pentru care sa nu accepte sa-si dea demisia, la solicitarea sefului suprem din PSD. Dar aici este cheia!

Mai este Dragnea sef suprem in partid, sau a fost vreodata? Parerea mea este ca tot timpul cei doi pareau ca joaca acelasi meci, doar ca putini vedeau ca sunt in tabere diferite. Cine s-a saturat cu adevarat de Dragnea, serviciile sau greii la buzunare din mediul de interese politice impletite armonios cu afacerile, indiferent ca vantul bate din stanga sau din dreapta?

Ramane de vazut in cate reprize se va purta acest meci si daca se va juca doar acasa sau si in deplasare… Intre timp faceti rost de bilete pe randurile din spate, pentru ca este recomandata o priveliste panoramica.

262 Vizualizări