Cele trei evenimente importante de azi

Trei evenimente mi-au atras atentia azi, prin diversitatea si importanta lor. Toate au un punct comun, si anume viitorul oamenilor. Par vorbe mari, dar privite cu atentie, se poate remarca acest lucru. Si ma gandesc in acelasi timp la  faptul ca cifra trei este considerata cifra perfecta, avand atat semnificatii biblice cat si ezoterice. Dar sa revenim la ceea ce doream sa va spun, subliniind inca de la inceput ca este strict parerea mea si ca nu am pretentia de a ma considera detinatoarea vreunui adevar ascuns.

Incep cu ceea ce m-a emotionat azi. Papa Francisc s-a declarat rusinat de faptul ca super bomba a fost numita Mama bombelor, punctand asupra faptului ca o mama da viata, nu o ia. Mereu a luat atitudine impotriva razboaielor, militand cu toata puterea pentru pacea mondiala. Cand l-ati auzit ultima data pe Patriarhul nostru vorbind despre asa ceva?

Intreaga lume, nu doar Europa, este azi cu ochii atintiti asupra Frantei. Rezultatul alegerilor de azi are o mare importanta pentru ca francezii nu isi aleg doar presedintele, ci, indirect, decid soarta Europei. Vor dori oare ei sa faca din rusa principala limba europeana? Sper ca vor fi suficient de chibzuiti incat sa ramana in barca UE si sa produca schimbarea in bine in cadrul societatii lor prin propriile puteri, si nu lasandu-se purtati de valul amagitor care sufla din est.

In Romania lupta impotriva coruptiei a devenit lupta impotriva coruptilor. Simbolul Rezist al protestelor continua. Azi va avea loc un miting in capitala, prin care politicienii vor fi avertizati ca nu mai pot da legi de capul lor pentru stergerea faptelor de coruptie. Nu avem nevoie de un moment zero, prin care cei vinovati de fapte de coruptie sa fie gratiati. De ce? Pentru ca nu exista nici mila, nici iertare pentru cei care, cu buna stiinta, au furat de la noi toti. Voi aveti clementa pentru cei care au vaslit impotriva curentului, stopand asfel progresul Romaniei? Voi ii vreti gratiati pe cei care au furat din banii vostri, nepasandu-le de viitorul copiilor vostri?

Lasati pesimismul si nu veniti sa-mi spuneti ca noi nu putem face nimic pentru ca zarurile sunt deja aruncate de altcineva! Stand inerti in fata nedreptatii, acceptand spiritul de turma si miscandu-ne in viata doar dupa cum bate vantul, nu rezolvam nimic. Suntem mai importanti decat indraznim sa credem, deoarece fara noi, fara cei multi, cei care se cred stapanii lumii nu au nici o valoare. Credeti in pace, fiti curajosi si nu tolerati nedreptatile!

329 Vizualizări