In ce am transformat secretele mele

Daca maine ar fi azi, as incerca sa inteleg cu ce am gresit ieri. Si poate astfel, viitorul ar reusi sa iasa din umbra care il inghite infometata de lacrimi. Regretele nu au ce cauta in viata mea. Imi asum fiecare fapta, fiecare greseala care m-a ajutat sa devin mai puternica si mai determinata.

Orice om are un secret care il macina, care il rascoleste atunci cand orizontul pare sa vrea sa se insenineze. Fiecare din noi decide daca traieste agatat de acel secret, daca il ingroapa sau il transforma in talisman. Sta doar in noi puterea de a slefui diamantul pentru a-l face sa straluceasca.

Sufletul este precum o usa veche, peste care timpul isi pune amprenta. Privita din perspectiva potrivita, ea poate fi mai frumoasa si mai fascinanta decat una noua, lipsita de zgarieturi si de parti tocite. Important este ce punem langa aceasta, cum o ajutam sa ramana in lumina care mangaie si nu orbeste, cu ce o ajutam sa intinereasca.

Multi ma intreaba de ce am ales o viata lipsita de lupta pentru cariera. Si nu putini sunt cei care considera ca ma plafonez. Pentru mine viata nu este o intrecere, iar orizontul la care visez nu se contureaza in bunuri materiale. Am intors spatele multor oportunitati, constienta de urmari, , dar am ramas mereu persoana care nu are remuscari, iar noaptea pune linistita capul pe perna, fara teama de viata cotidiana care ii poate transforma visele in cosmaruri.

Au existat in viata mea doua momente zero. Si de fiecare data am luat-o de la capat cu si mai multa determinare, fara a imi pierde pentru vreo clipa puterea de a zambi. Acestea sunt secretele mele, motivele care au hotarat ca eu pot fi o pasare phoenix. Si le-am transformat in talismane.

Voi ce faceti cu secretele voastre? Va temeti de ele, sau de ceea ce ar putea dezvalui despre voi?

326 Vizualizări