Numai Maria sa nu fii…

In tumultul scenei politice, o femeie s-a facut remarcata prin decenta, discretie si bun simt, de parca ar fi provenit dintr-o familie regala. Este vorba despre Maria Basescu. Nu cred ca Romania va mai avea curand o asa Prima Doamna.

In aceste zile, cand imaginea fostului presedinte Traian Basescu este facuta praf prin propriile actiuni si afirmatii, as vrea sa o salvam pe Maria Basescu, din a fi judecata impreuna cu sotul ei, detasand-o categoric de ceea ce el incepe sa devina. Daca in timpul mandatelor sale fostul presedinte a fost vazut ca aparator al statului de drept si al luptei impotriva coruptiei, acum, totul pare fum. A calcat in picioare increderea a milioane de romani si nu cred ca isi va mai putea sterge vreodata acest pacat. Multi il judeca acum pentru ca isi doreste injumatatirea pedepselor femeilor acuzate de fapte de coruptie. Toti par convinsi ca Elena Udrea este motivul. Si nu trebuie neglijati nici cei care cred ca are o intelegere cu PSD.

Eu ma intreb daca o face dintr-o iubire pentru ea, mai mare decat bolovanul lui Sisif. Ar mai fi varianta santajului venit tocmai din partea blondei galactice din politica romaneasca, sau un pact murdar, incheiat cu alte persoane direct interesate, chiar daca aparent aflate in opozitie.

Oricare ar fi adevarul, un lucru este de remarcat: Maria Basescu poate fi vazuta precum sotia inselata de un barbat care este capabil sa isi sacrifice cariera, imaginea, increderea, pentru a isi salva iubita de la ani grei de puscarie. Si toate astea dupa ce a suportat eroic barfele si ironiile, glumele si aluziile facute pe drept sau nu, pe seama acestei situatii care este pusa in discutie de atat de mult timp, fara fi infirmata vreodata categoric. Iar ea, Maria Basescu, nu si-a pierdut nici o clipa cumpatul sau decenta.

In aceste zile, numai Maria Basescu sa nu fii… Ati incercat vreo clipa sa va imaginati ce este in sufletul ei? Daca nu, faceti acest exercitiu de imaginatie pentru o clipa, iar apoi, mai mult ca sigur veti gandi ca ea nu merita sa fie uitata si nicidecum bagata in aceeasi mocirla cu cel in care atat de multi au crezut.

464 Vizualizări