Asemanarile dintre Ponta si Udrea

Ca va place sau nu, Ponta si Udrea au fost figuri reprezentative ale politicii romanesti. Si sunt greu de uitat. El pentru gafe si glume de prost gust, iar ea pentru ca are un fizic voluptuos si pentru ca a fost prima blonda a tarii. Cariera lor politica daca ar fi fost construita pe fapte, ar fi fost si in momentul de fata de succes.

Nu de putine ori au reusit sa ne amuze aceste doua personaje. Si nervi ne-au facut cu carul, sa nu uitam! Dar nu despre perlele lor este acum vorba, nici despre sanii ei intre care se visau multi. Melodia lui Margineanu ” Melci, scoici, raci, craci ” ma duce mereu cu gandul la ei.

Atat blonda, cat si zambaretul au in comun faptul ca au stiut al dracu de bine sa se strecoare in aceasta valtoare politica romaneasca. Au crescut, au fost crescuti, s-au lafait si apoi au picat. El si-a mai julit un genunchi, ea a ramas fara sutien in arest, dar acum scot amandoi fum pe nari precum un dragon racit.

Se simt incoltiti, iar umbrela sub care se adaposteau ori s-a rupt, ori s-a inchis. Si timp sa-si mai gaseasca alta nu prea mai au. Udrea se ia in piept cu judecatorii si cu serviciile. Ponta se rafuieste cu Dragnea. Ambii ameninta ca spun tot, ca stiu multe, ca pot rasturna lumea cu fundul in sus. Vax albina! Daca era asa, o faceau de mult, nu se limitau doar a latra prin gard cu poarta deschisa. Va dau un simplu exemplu. Iata ce tocmai a zis Ponta nervosul: „Eu spun un singur lucru. Am de facut in viata lucruri si mai importante si mai placute decat sa ma cert cu Dragnea. De fiecare data i-am raspuns. Daca nu mai zice nimic de mine, nu-i mai raspund. De cate ori spune o minciuna despre mine, eu o sa spun un adevar. Si Stiu atatea adevaruri, ca nu terminam nici in cinci ani! Cand a spus prostia aia ca sunt platit de Soros, de SRI, de Basescu, eu am spus un adevar. Cand mai spune o minciuna despre mine, ii mai spun un adevar. Daca nu mai zice nimic despre mine, e stapanul PSD, al Romaniei, al Guvernului. Are alte treburi decat sa se certe cu mine”. Interesant este aici ca s-a referit la fix cinci ani, taman cat dureaza un mandat de presedinte, functie la care saliveaza Dragnea polivalentul in a ucide stiuci si caprioare, sau ce o vana el pe domeniul sau din Teleorman.

Ghita este un alt element comun in aceasta ecuatie. Se vedeau la drum de seara, precum in cartile de tarot ale ghicitoarelor. Nu stiu daca pica si asternut sau nu, dar sigur s-a lasat cu drum lung si despartire. Nu vreti sa fiti voi doi asa de draguti si sa ni-l aduceti inapoi pe Ghita daca tot stiti atat de multe? I-ati lua astfel o piatra de pe inima celeilalte blonde, vesnic inlacrimata Carmenus de la MAI.

Pana cand vom asista la deznodamantul asemanarilor dintre Ponta si Udrea, le propun sa asculte melodia lui Dan Spataru ” Drumurile noastre poate..” .

300 Vizualizări