Greselile femeii inselate

Mereu m-am intrebat cum e mai bine sa fii ca femeie inselata…Sa fii constienta de ceea ce iti face barbatul iubit, sa nu stii nimic sau sa te prefaci ca totul este perfect, cand de fapt simti ca nu tu esti ultima persoana la care se gandeste inainte de a adormi. Voi incerca sa fiu obiectiva, pentru ca cel putin o data in viata am fost in ambele tabere. Si am supravietuit si furiei barbatului si disperarii femeii. Cert este ca nu regret nici macar una din experiente, ba chiar m-au intarit si mi-au dovedit ca omul nu poate fi schimbat de altcineva prin constrangere, ci vointa si caracterul sunt cele care il definesc. Nu suntem altceva decat raspunsul propriilor intrebari, curiozitati si slabiciuni, care daca ne dorim, ne pot transforma in oameni mai buni.

Femeia care afla ca este inselata are doua alternative: sa taca si sa suporte, sau sa ia atitudine. Ei, aici intervine partea frumoasa! Daca ia atitudine, dar se impiedica precum gaina din bancul cu cocosul, atunci viata ei va fi o iluzie. Daca il va ierta chiar daca a aflat mai mult decat si-ar fi dorit sa stie, atunci va trai toata viata in minciuna si in nesiguranta. Pentru ca barbatul se vindeca de patima bauturii, renunta la jocurile de noroc, poate chiar inceta din a mai fi violent, dar mereu si apoi mereu, va fi un afemeiat.

Viciul numit Femeie nu i-l va scoate nimeni niciodata din creier, pentru ca de acolo vin pofetele. Poate rezista o perioada fara amante, dar pana la urma tot intra in sevraj. Si cum tu l-ai depistat o data, el acum va fi mult mai atent si tu nu-l vei mai prinde. Si vei adormi mereu cu teama ca e cu alta, ca o saruta pe alta, ca se gandeste la alta, pana cand chinul ca se va indragosti iar de alta te va ucide putin cate putin, pentru ca esti constienta ca mereu va fi alta si alta si alta.

Degeaba in societate esti pe primul loc, iti pui rochia de gala la evenimente speciale, amintirile cu EA nu le vei putea sterge nici din mintea ta, nici din a lui. Mereu o va considera ” cotangenta vietii sale „. Si dupa evenimentele speciale, urmeaza intotdeauna seara cu colegii. Si tu stai acasa si te intrebi pe unde umbla, daca e cu aceeasi sau cu alta… si esti singura si iti stergi mucii de la nas, te consumi, te macini, te enervezi, iti faci zeci de scenarii. Si ajungi la concluzia ca mai bine il lasai in plata Domnului cu cea de care stiai, decat aceasta incertitudine care iti otraveste sufletul.

Te-ai bucurat pe moment ca ai invins atunci cand ai strans latul si prin constrangere l-ai intors langa tine? Atunci a fost inceputul condamnarii tale. Atunci ai decis ca vei ramane toata viata femeia inselata, lasa, umilita, care nu a avut curaj sa paraseasca, sau nu a facut-o din ambitie. Tot respectul pentru cele care si-au vazut de drumul lor, s-au indragostit de altii, si au lasat intrusele sa se spele pe cap cu el. Ele sunt singurele invingatoare!

Femeile care simt ca se intampla ceva cu barbatul iubit, dar nu reactioneaza, nu vor sa afle adevarul si se complac in relatii-umbra, sunt precum calul care isi poarta ochelarii fara sa se opuna. Aleg sa traiasca in nisipuri miscatoare care pana la urma le vor inghiti.

Cele care au certitudinea inselarii dar tac, se complac in aceasta situatie si niciodata nu au fost cu adevarat indragostite de barbatii lor. Nu sufera, pentru ca daca le-ar durea macar putin, ar face ceva pentru a opri aceasta minciuna in care traiesc.

Voi decideti ce fel de femei vreti sa fiti! Voi aveti puterea de a pasi spre fericire, atat cat dureaza ea, dar sa fie plina de pasiune si sincera, sau ramaneti prizonierele propriilor vieti.

147 Vizualizări