STOP JOC, politicieni!

Multa lume vorbeste despre mizeria de joc al mortii, „Balena Albastra”. E usor sa faca victime printre tineri care traiesc insingurati intr-o lume a adultilor, fiind tratati precum niste umbre.

Eu propun insa un joc pentru politicieni, indiferent din ce partid fac parte sau daca sunt independenti. S-ar putea numi „Caracatita cu fundita”, ca tot sunt ei mana in mana atunci cand propriile interese devin prioritati, chiar daca se joaca de-a opozitia. Finalitatea acestui joc nu ar fi nici macar sinuciderea politica. Eu ii vad astfel purificati, pusi la incercare, ca intr-o preselectie in urma careia s-ar demonstra daca merita sa faca parte in continuare din viata politica.

V-ati speriat, prea cinstitilor? V-ati imaginat cum ar fi daca s-ar transpune in realitate „Caracatita cu fundita”? Asadar, trageti-va chilotii bine pe voi si luati si unii de schimb.

Eu va propun un numar restrans de probe. Cinci ar fi suficiente. Cinci, dar bune.

  1. Sa purtati cu voi o saptamana o caracatita cu fundita de plus oriunde v-ati duce, in special in public. Astfel, alegatorii ar sti ca ati acceptat provocarea de-a intra in joc.
  2. Sa traiti timp de 2 luni doar cu venitul minim garantat.
  3. Sa va descurcati apoi, timp de o alta luna de zile, cu venitul minim cu care traieste un batran care a lucrat toata viata doar la CAP.
  4. Sa traiti doua saptamani la tara, in gospodarii modeste, dar majoritare in mediul rural, fara gaze si cu WC in fundul curtii.

Sa petreceti 3 saptamani in detentie, intr-o inchisoare de maxima siguranta, in regim inchis.

Mentiune: Punctele 2 si 3 vor fi puse in aplicare in locuinte sociale.

Cum ar fi acest joc, dragi politicieni? Ati avea curajul si taria de a accepta provocarile „Caracatitei cu fundita?”

P.S. Sper ca nu ati avea nevoie de medicamente scumpe in acea perioada…

429 Vizualizări