In legatura cu votul de azi

Referendumul privește trei categorii de români: cea a grupului care se implică și se situează de o parte sau de alta a întrebării de pe buletinul de vot, cea a grupului #boicot și, nu în ultimul rând, cea a unui grup restrâns, care încearcă să profite de simțul civic ce s-a dezvoltat forțat in România în urma alegerilor de acum 2 ani, de genul „de data asta merg la vot, că data trecută nu m-am dus și uite la ce s-a ajuns”. Grupul acesta restrâns (PSD) își depune tot efortul pentru bunăstarea unui grup și mai restrâns (Dragnea si prietenii săi), cu riscul de a sacrifica 29 de ani de muncă pro-europeană. Altfel spus, toată Europa este cu ochii pe România, unde se organizeaza un referendum nu numai inutil (din punct de vedere constituțional, actuala „familie tradițională” fiind deja definită), ci unul care urmărește restrângerea unor drepturi cetățenești, în contextul in care restul țărilor civilizate (și cu economii mult mai puternice decât ale României) luptă pentru eliminarea tuturor aspectelor care ar putea neîndreptăți un om.

Detaliul pe care țin neapărat să ți-l prezint, indiferent din ce categorie faci parte, e important să îl citești cu ceva mai multă obiectivitate și să ai in vedere mijlocul prin care îl citești (și nu mă refer strict la Facebook, gândește-te la calculator sau poate la telefonul pe care îl ții în mână acum). Te-aș ruga să iei in calcul și sistemul de sănătate, care, chiar așa, în stadiul in care este, salvează vieți zi de zi.
Peste 4 milioane de români sunt plecați in străinătate în căutarea unui trai mai bun pentru ei sau pentru copiii și părinții de acasă. Deci sa nu uiți de sistemul aeronautic care le permite să îi vadă pe cei dragi, măcar cu ocazia sărbătorilor și nici de sistemul bancar, prin care românii trimit bani în țară, bani de care sigur se bucură acel copil care are nevoie să își cumpere culegerile pentru școală și din care poate îi mai rămân si pentru puține haine noi.
Pe lângă alte nenumărate exemple, precizez că nu ne-am putea bucura de toate acestea fără existența calculatorului (nu știu dacă încă este un lucru satanic pentru unii). Cui îi datorăm progresul exponențial al tehnologiei din ultimii 70 de ani? Lui Alan Mathison Turing. El este părintele „calculatorului”, părintele informaticii și inteligenței artificiale teoretice. In timpul celui de-al doilea război mondial a lucrat pentru Government Code and Cypher School la Bletchley Park (centrul de criptanaliză al Marii Britanii, perioadă în care a condus secțiunea responsabilă de criptanaliza mesajelor codificate ale Marinei Germane și anume Hut 8. Acolo a pus la punct mai multe tehnici de spargere a cifrurilor germane, prin intermediul mașinii electromecanice care îi poartă numele, mașina Turing, capabilă să descifreze setările mașinii Enigma. A avut un rol cheie în decodificarea mesajelor interceptate, ce le-a permis Aliaților să-i învingă pe naziști în lupte extrem de importante , cum ar fi in Batalia Atlanticului. Se estimează ca activitatea echipei de la Bletchley Park a scurtat razboiul cu doi până la patru ani, asta însemnând milioane de vieți salvate și un viitor in care conceptul de rasă ariană si rase inferioare nu a supraviețuit datorită victoriei împotriva nazismului. Cu toate acestea, in 52′ Turing a fost judecat pentru homosexualitate, în contextul in care această orientare era încă criminalizată în Regatul Unit. A acceptat castrarea chimică drept alternativă la închisoare, însă a murit după doi ani, când s-a sinucis în urma otrăvirii cu cianură.

Pentru umanitate, ceea ce a adus Alan Turing, a fost nesemnificativ in fata faptului ca era homosexual. Trăim in secolul 21 și intimitatea religiei unui om este respectată, în timp ce toate încearcă să își justifice propriul „adevăr adevărat”, de ce intimitatea ce ține de orientarea cuiva nu poate fi respectată la rândul ei? Există persoane heterosexuale care nu pot avea copii, ar fi necesar sa le îngrădim dreptul de a se căsători din cauza faptului că nu au posibilitatea de a procrea? Argumentul adopției pică testul la fel ca oricare altă generalizare, in speranța ca noi nu am condamna un întreg popor la moarte doar pentru că este evreu.

Are rost să mai continui? Sper că nu, la fel cum sper ca ura redirecționată de către Partidul Social Democrat (ca să ne amintim ironia numelui) spre o minoritate din România să ia sfârșit cât mai curând, și nu neapărat prin trezirea magica a conștiinței persoanelor ce ne guverneaza, ci prin conștientizarea faptului că acest referendum este o crimă împotriva umanității.

Ar fi fost de preferat ca acest referendum să nu aibă loc. Participarea la vot astăzi e un pericol in fața democrației, din cauza pretextului pe care îl poate reprezenta rezultatul mai departe, pentru a modifica cu totul și cu totul alte legi decât cea pusă in discuție, însă un pericol și mai mare este acela de a nu participa mâine în masă, cu răspunsul „NU”, care să garanteze întoarcerea votului în favoarea democrației.
Denis Popescu

1.441 Vizualizări