Suntem mai mult decat un buletin de vot!

Peste un milion de romani au semnat pentru ” Fara penali in functii publice „. Este un semnal de alarma tras de societatea romaneasca si o infrangere consistenta pentru PSD. Efortul voluntarilor a fost rasplatit prin aceasta mare realizare, iar lupta va continua in Parlament, acolo unde va fi dezbatuta  initiativa cetateneasca de modificare a Constitutiei.

Dar romanii vor mai mult, se implica in continuare, constienti ca impreuna pot aduce schimbari decisive pentru viitorul lor. #activAG Pitești se numara si de aceasta data printre cei care cred in nevoia de inovatie pentru societate, dupa ce au participat ca voluntari si la strangerea de semnaturi pentru ” Fara penali in functii publice „.

Astfel, la data de 1 septembrie incepe initiativa privind modificarea legilor electorale. Sunt necesare minim 100.000 de semnaturi din 12 judete. Este un proiect comun al 24 de asociatii civice si al partidelor Miscarea Romania Impreuna, Uniunea Salvati Romania si Partidul Oamenilor Liberi.

Sunt mai multe puncte esentiale de atins, dintre care: dublarea numarului de parlamentari alesi de diaspora, revenirea la alegerea primarilor din doua tururi de scrutin, introducerea dreptului românilor care locuiesc în străinătate, dar care nu au renunţat la domiciliu în România să voteze pentru parlamentarele din judeţele de unde provin şi să poată să facă asta în străinătate, scaderea numarului de semnaturi necesare pentru inscrierea in alegeri.

Putem sa fim mai mult decat un simplu buletin de vot! Este nevoie de noi toti, cei care credem in schimbare, pentru a realiza acest pas spre normalitate si spre o democratie autentica. Doua minute din timpul nostru, pentru a semna aceasta initiativa, pot valora foarte mult pentru viitorul nostru si al tinerei generatii.

ONG- urile si asociatiile civice care s-au alaturat acestui proiect sunt:

 

Acțiunea Civică Galați,

#activAG Pitești

Aradul Civic

Asociația VeDem Just

Brașovul Civic

Centrul pentru Studiul Democrației

Corupția Ucide

Curățăm Galațiul

Eu Ro Aleg

Evident Deva

Geeks 4 Democracy

Inițiativa Craiova

Inițiativa România

Inițiativa Timișoara

Mureșul Civic

Oradea Civică

Platforma România 100

Rădăuțiul Civic

Reactiv Brașov

Rezist Milano

#REZISTENȚA

Umbrela Anticorupție Cluj

Ștafeta Steagului Uniunii Europene

Vă Vedem din Sibiu

 

625 Vizualizări