Cu dedicatie pentru Dragnea

PSD este plin nu doar de inculti, de aroganti, de incompetenti, de corupti si de mincinosi. Are in randul sau si oameni-oameni, cu siguranta. Dar prin tacerea lor si prin tolerarea absurditatilor la care asista pasivi, asteptand sa treaca razboiul dinozaurilor pentru a se face loc si pentru ei, devin complici.

Cu karma insa nu te poti pune. Care era probabilitatea ca primul mort din randul protestatarilor din 10 august sa fie tocmai din Teleorman? Cand acest judet a devenit peste noapte pepiniera functiilor de partid, uite ca acum si moartea a vrut sa isi ia partea ei. Nu se stie insa cert daca a fost gazul inhalat la protest cauza mortii. Nu trebuie trecut cu vederea nici faptul ca persoana respectiva avea deja probleme cardiace. Perceptia insa este cea care ramane, cea care vorbeste si al carei ecou nu va fi usor de oprit.

Indignarea se amplifica. Strigatul mut al celor resemnati prinde acum voce. Incrancenarea se transforma in durere colectiva. In vremuri negre martirii apar fara sa fi fost asteptati. Va ramane in mintea tuturor drept primul mort al protestului din 10 august. Cata lume oare il va conduce pe ultimul drum? Cati vor simti ca ingroapa o data cu el o parte din lupta lor? Cate voci va ridica tacerea rece de acum a celui care in Piata Victoriei pe 10 august nu stia ca este ultimul sau protest? Va putea fi candva uitat? Se va denatura adevarul? Va deveni o legenda urbana si un simbol al revoltei?

De ce in micimea mintilor noastre avem nevoie sa fim impulsionati de scantei care dor? De ce nu ne unesc gandurile constructive si dorinta comuna de a ne cladi un viitor mai bun? De ce se catara pe suferinta si moarte lideri care altfel nu ar avea nimic de spus?

Si iar imi vine in minte Dragnea, cu riscul ca voi sa credeti ca am facut o obsesie pentru el. Departe de mine asa ceva. Nu poti avea o obsesie pentru neghina nici atunci cand vrei sa o starpesti. De ce te ascunzi sub fustele femeilor din partid, Daddy? De ce taci vinovat? Ce fel de lider esti daca nu iesi cu pieptul dezgolit la lupta chiar si impotriva unui dusman imaginar? Asumare, responsabilitate, curaj, demnitate, argumentare, adevar… Greu cu valorile si principiile pentru un palmas ajuns boier prin viclenie si tradare!

Te pregatesti sa fii socru mare? Bucura-te cat mai poti, pentru ca ginere vei ajunge in costum in dungi si vei lansa o noua moda in randul celor care in fata legii vor fi gasiti vinovati.

8.105 Vizualizări