Ucigătorul de vise

Regrete, gelozii, temeri, neîncredere, orgolii, ambiții…toate acestea sunt ingredientele perfecte ale otrăvirii treptate a iubirii. Eu le mai numesc și ucigătorul de vise. E ca atunci când ești naufragiat într-un ocean nervos, cu valuri care te plesnesc nemiloase peste față și te îndepărtează de țărm, după ce înotaseși cu disperare pentru a te salva. Mori privind ceea ce nu poți atinge și dacă ai avea puterea să decizi, ai prefera să te fi mâncat rechinii.

Ce chin mai mare pentru suflet este decât propria condamnare la singurătatea în doi, pentru că ai ales drumul cel mai bine cunoscut, de teama de a păși spre aventura eliberatoare a vieții tale? Până și un melc este mai fericit și mai curajos, pentru că el, măcar o dată în viață, riscă și traversează o stradă.

Trăim într-o lume a prejudecăților, devenim prin propria acceptare simple marionete agățate însă cu fir de aur de proprii păpușari și astfel, nu putem nici măcar spera ca vor rugini și se vor rupe. Compromisul ne stinge setea de libertate. El este plumbul ce apasă pleoapa ochiului minții. Dorința de a controla este biciul cu care lovim și suntem loviți și astfel ajungem să nu-i mai simțim durerea. Treptat ne îndepărtăm de tot și devenim străini în lumea noastră. Când începem să strigăm după ajutor e prea târziu pentru că fiecare clipă ce trece în propriul coșmar nu este altceva decât o clipă de moarte în timpul vieții. Cântă secundele un cântec de jale, iar în lacrimi se oglindesc vise ucise.

Dorul te zbuciumă… dorul de când erai fericit. Ai vrea să fie mereu primăvară în sufletul tău și liliacul să nu se ofilească niciodată.” Sunt urma pașilor tăi” , spui cu privirea spre cer. Și auzi un ecou îndepărtat grăind: ” Nu mi-am dorit niciodată să fie așa cum este acum…dar noi am ales. ” Nu…noi nu am ales. A ales pentru noi ucigătorul de vise. Iar noi ne-am lăsat călcați în picioare de el, zdrobiți de furia sa.

Important în viață este să înțelegi unde s-a rupt firul. Să cauți greșeala și să o accepți este primul pas spre salvare. Nu fă noduri! Ia-o de la capăt! În iubire timpul îți este prieten dacă știi să-l îmblânzești.

492 Vizualizări