Ce mi-a zis azi Tudor Pendiuc la Simfonie

Am fost și eu azi la Simfonia Lalelelor. Și pe cine am găsit acolo ca simplu vizitator? Pe Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului.  Niciodată nu l-am votat după ce a făcut parte din PSD, pentru că, să nu uităm, el a venit de la PD. Și am văzut cum îl oprea lumea să îi spună câteva vorbe.  ” Ce s-a ales, domn primar, de Simfonia asta? ” , îi spunea cineva. Și Pendiuc a avut decența să tacă, să nu critice. Aceasta a fost prima surpriză.Am continuat să stau într-o parte și să privesc. Era interesant ceea ce se întâmpla. Repet. Era acolo cu soția, ca simplu vizitator. Cei care nu se opreau să-i vorbească, îi zâmbeau sau îl salutau. La un moment dat s-a apropiat cineva și i-a zis: ” Întorceți-vă la noi, domn primar. Nu vedeți ce au făcut ăștia din oraș?” După ce a terminat dialogul cu cetățeanul nostalgic m-am apropiat de el. Aveam și eu curiozitatea mea.

L-am întrebat ce regretă. Răspunsul său a fost cea de a doua surpriză: ” Cel mai mult regret că am făcut parte din PSD! ” Atunci m-am gândit cât de amar trebuie să fie gustul trădării… M-am gândit și la Ionică, primarul-frizer despre care se spune că are lift în casă și că tot timpul cât a fost viceprimarul lui Pendiuc facea lumea să zică despre el că este precum șarpele pe care îl crești în buzunar. Câtă frustrare a acumulat acest om care și acum este văzut tot ca vicele, de a ajuns să tăvălească simbolul orașului de dragul de a face poze cu maimuța?

Nu-mi dau cu părerea despre Simfonia Lalelelor, pentru că simțul estetic este subiectiv, dar spun doar atât: nu a existat nimic care să îmi

stârnească dorința de a face vreo fotografie azi la expoziție! Când am ajuns în fața Primăriei, atmosfera de sărbătoare a orașului era înghițită de veșnicul fum și miros de mici care nu lipsesc la astfel de evenimente. Chiar nu putem face mai mult? Sau și mai bine…noi, piteștenii, nu ne dorim și nu merităm mai mult? Se pare că nu…pentru că altfel o schimbare tot ar apărea de undeva.

Mi-a mai zis TudorPendiuc, care acum este consilier al primarului din Râmnicu Vâlcea, că acolo, în iunie, ar urma să se desfășoare Festivalul Begoniei. Cu experiența acumulată ca primar al Piteștiului văd întrezărindu-se o concurență serioasă pentru Simfonia Lalelelor. Poate în acest fel autoritățile piteștene vor găsi motivația necesară pentru a aduce un suflu nou expozitiei florale din orașul nostru.

Mult s-a scris și s-a vorbit despre Simfonia Lalelelor în acest an. Mă întreb însă de ce a tăcut până acum presa centrală, că despre cea locală se știe deja că este aservită în funcție de cine este la putere.  În anii trecuți s-au mai strecurat și câteva voci indignate, corect argumentate, dar nu au răzbătut până la București și nici pe FB. Până la urmă se va bloca digestia de la atâta ros ciolanul!

De ani de zile Simfonia Lalelelor de la Pitești începe cu acea atât de mediatizată acum Cântare a României. Și vinovați pentru asta nu sunt doar autoritățile, ci și părinții și piteștenii care tolerează așa ceva. Eu, ca mamă, niciodată nu aș accepta ca fiul meu să ia parte la asemenea mizerie.

Da, este frumoasă o paradă a florilor, este minunat ca orașul să fie în sărbătoare. Dar nu așa! Nu politizat! Nu cu copii defilând în fața unei tribune plină de vânatori de imagine. Să stea printre oameni așa cum puțini au facut-o! Acolo este locul lor, pentru că fără cei care îi votează nu sunt nimic.

6.189 Vizualizări