Primarul din Pitesti si mafia napoletana

Mare valva s-a facut la tv cu arestarea lui Nicola Inquieto, napoletanul acuzat de spalare de bani pentru Camorra. Dar cine aparea alaturi de el in ianuarie anul acesta, emotionat nevoie mare in fata camerelor de filmat, cu vocea tremuranda si rosu in obraji? Nimeni altul decat edilul Pitestiului, Cornel Ionica de la PSD! Pai, mai primare, chiar te duci ca rata la balta langa oricine, fara sa intrebi si tu prin targ de cine este vorba?Nu ti-a ciripit si tie nici o cotofana ca ceva pute in afacerile napoletanului? Nu te-ai intrebat si tu, ca om de vaza al urbei, de unde atata puhoi de bani avea individul ca sa investeasca taman in Pitesti? Ce credeai, ca a ales orasul nostru pentru ca poposeste soarele mai mult asupra lui decat in alt colt al lumii?

Sau ti s-a oferit, oare, reducere la SPA si tocmai de aceea te-ai dus sa tai si tu o panglica? Ce ai zis: dau cu foarfeca si apoi ma arunc gratis in piscina si ma bag si la un masaj… Dar de complexul rezidential construit de napoletan ce stii? Acela de sute de apartamente construite la marginea Pitestiului. Da, sigur habar nu aveai ce invarte tipul, ca tu bati palma in tot doar cu crucile de la biserica!

Ma intreb, daca asa mare iubitor de piscine cum esti, vazand ca ai onorat cu prezenta invitatia de la inaugurarea Centrului SPA a prea-curatului, te-ai balacit cumva si in piscina construita de Inquieto

 chiar in interiorul casei sale? Si mai am o curiozitate, daca nu e cu suparare: Cu cat ti-a crescut pulsul cand ai aflat ca pe napoletan l-a saltat Politia cu mandat european? Ti-ai scuipat in san si ai zis ” Da Doamne sa nu se ia” ?  Daca ti-a taiat o pisica neagra calea de curand, eu zic sa te dai lovit la buze si sa nu scoti un sunet zilele astea, asa cum fac acum toti cei care au avut combinatii cu arestatul. I-au pocnit mutenia si amnezia si dau citire de Psaltire pentru 40 de zile la Schit ca sa ii apere Barbosul de eventuale viitoare investigatii colaterale.

In caz ca nu stiai cine este Nicola Inquieto, hai sa te luminez putin, primare! Dar pe viitor nu te mai arunca precum pisica in oala cu smantana de dragul publicitatii de imagine, ca uite, acum te-ai cam mozolit la botic!Nicola Inquieto si fratele sau, Giuseppe Inquieto, au fost arestati de antimafia italiana, primul la Pitesti, iar al doilea in localitatea italiana Aversa. Dar cine sunt ei? Sunt fratii lui Vincenzo, instalatorul care l-a tinut ascuns intr-un beci al casei sale timp de ani de zile, pe bossul Camorra, Michele Zagaria, care era cautat de Politia italiana din 1995 pana in 2011, cand a fost capturat.

In urma investigatiilor care au durat doi ani de zile, sub operatiunea numita Transilvania, acuzatiile ipotizate sunt de spalare de bani si asociere de tip mafios. Cei doi frati sunt banuiti ca au mutat o parte din patrimoniul bossului mafiot in Pitesti, unde au facut pentru acesta, investitii in domeniul imobiliar, al constructiilor edile si in centrul SPA.

A fost pus sechestru pe bunuri in valoare de sute de milioane de euro, peste 400 de apartamente construite de societatea lui Nicola Inquieto la Pitesti, centrul SPA deschis recent si mai multe firme de constructie. Pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare european, in colaborare cu Eurojust si Interpol. 

Presa italiana s-a intrebat de ce a fost aleasa tocmai Romania, iar investigatorii au raspuns ca ” Este o tara cu o mare crestere a PIB-ului, deci cu o semnificativa capacitate de dezvoltare, ideala pentru sectorul constructiilor. Organizatiile criminale tintesc tarile cu un PIB in crestere, dar care sunt nepregatite din punct de vedere al legislatiei. ”

Deci ne intoarcem la legile romanesti, pentru ca se pare ca in Romania nu te intreaba nimeni de unde ai bani sa investesti. Nu credeti ca ar fi utila justificarea averilor? Ma intreb, daca ar exista asa ceva in tara noastra, cat ar suna sirenele la primele ore ale diminetii cand se fac arestarile de acest gen? Romania nu este un Paradis Fiscal, dar tocmai s-a dovedit ca este Raiul pentru mafiotii care sunt pusi pe fuga de legile din tara lor, si nici asa nu scapa, pentru ca ei, dupa multa munca serioasa a investigatorilor, sunt prinsi si in gaura de sarpe si dusi in fata justitiei. Mazare, Udrea, Dragnea, Bica si tot restul, ce faceti dragilor?

sursa foto: internapoli.it   si pupia.tv

696 Vizualizări