Gandurile ascunse de la Congres

La Congresul PSD Dragnea s-a reales liderul absolut al iobagimii de partid. Iobag, iobag, tot soptea el pe sub mustati, pana cand din substantiv a ajuns sa creada ca e vorba despre un verb. Si atunci a zis in gand ” Hai sa v-o bag toata pe gat!”, functia mea suprema de conducator in lupta cu tot ce este sambure chiar si neincoltit al democratiei.Nu stiam de ce se tot uita la ceas, zambind perfid si cu o mare satisfactie provocata de privelistea de un roz pretios. I se dereglase masinaria timpului si nu stia daca va mai reusi sa fie proiectat in timp in anul de gratie 2040. Abia astepta sa poata bea lapte de la robinet si sa aiba aceeasi varsta de acum langa sotia cu cosite blonde si sani de forma merelor inca necazute din pom. A luat oare in calcul ca ea atunci ar avea 47 de ani si merele usor stafidite?

Amazoanele lui Daddy o priveau cu falsitate pe pretioasa asezata pe randul din fata precum un fulg a carui virginitate nu a fost atinsa de fumul industrial. A sosit plutind, iar aterizarea i-a fost mai usoara decat a lor, dupa atata amar de vreme in transeele politicii. Ce gandeau fetele lui tata, ma intreb.

Olguta karatista zicea de sub fardul strident cu care isi vopsise privirea aspra: ” Uite a dracu, unde a ajuns fara sa-i suga acadeaua lui Vadim! ”

Vrajitoarea Firea, nervoasa ca nu mai stia unde isi parcase matura de ultima generatie, decapotabila, atat ea cat si mijlocul de locomotie, zicea: ” Mda, pasarica asta obosita, traieste intr-un palat, nu intr-un submarin ca mine! ”

Carmen Dan, cu ochii umezi de caprioara impaiata suspina: ” Ei i-o baga peste tot si mie doar in priza acum. ”

Vasilica, se chinuia sa ramana in echilibru ca sa nu ii sufle vantul peruca si zicea: ” Pana la anul viitor o sa pot sa recit corect si nu va mai trebui sa citesc. Hai, Veve, ca poti! Ptiu, sa nu fiu de deochi, ce smechera am ajuns! ”

Abramburica Androneasca, fierbea in gand precum o locomotiva pe aburi stricata si aruncata intr-un colt al depoului: ” Mi-a luat osul nemernicul asta! Dar o sa ii trag si eu presul de sub picioare! ”

In pauza de la Congresul de aplaudaci teleghidati s-au facut poze cu maimuta precum la circ. Le vor pune in rama si atarna de perete? Le vor lipi in caietul cu amintiri? Sau le vor da foc atunci cand Dragnea va pica direct in cap?

Da, e un pamflet ceea ce am scris mai sus, pentru ca de tot rasul a fost aceasta mascarada de Congres PSD. Am insa o satisfactie si anume aceea ca la final, Dragnea si gagicile erau asezati in primul rand al unei sali aproape goale. Daddy, slabuta organizare! Pana si la aplauze comandate ai stat prost…

sursa foto adevarul.ro

454 Vizualizări