Cum imi traiesc iubirea

Iubire si gelozie. Iubire si ura. Iubire si neincredere. Iubire si fericire. Totul tine de noi. Iubirea ne tavaleste din infern in paradis, in functie de cum suntem noi formati ca om. Slabiciunile noastre le vedem in persoana pe care o iubim. Dar, ma intreb, atunci cand ranim, iubim cu adevarat? Atunci cand tinem departe de noi in mod voit persoana iubita, ne iubim, oare, pe noi mai putin?

Iubirea este precum un tablou pictat de un copil care tine pentru prima data pensula in mana. La inceput e timida. Fura un sarut. Tanjeste dupa o imbratisare. Are rabdare sa ii simta culorile si transformarile interioare care ne descatuseaza din propria inchisoare. Apoi, atunci cand dorul saruta iubirea, devine frenetica, pasionala si uita ce este rabdarea.

Simti cum musca din tine placerea amestecata cu iubirea. Posesivitatea intra in viata ta fara sa bata la usa. Visele nu iti mai apartin, pentru ca si atunci cand dormi, o parte din tine pleaca spre cel pe care il iubesti. Simti ca aerul e pe sfarsite atunci cand ti-e dor. O senzatie de sufocare se amesteca vulcanic cu un gol imens in stomac. Te transformi in neintreg in clipele in care esti departe de cel iubit.

Treptat nu mai esti tu, ci doar zbatere, zbucim si zdruncinare a unui fulg ratacit in furtuna care te inghite. Si te intrebi unde este linistea care te facea sa plutesti candva. Timpul trece, pasiunea adoarme si se mai trezeste doar atunci cand dragostea a invins orice obstacol, pentru ca doar atunci isi castiga eternitatea si puterea.

Cunoaste apoi sufletul nostru taria pe care ne-o da asteptarea in iubire. Timpul se dizolva precum un cub de zahar intr-un pahar cu apa. Cand pentru altii totul pare imposibil, pentru cei care se iubesc frumos, fericit si sincer precum o rugaciune, inceputul nu se grabeste sa strige, ci sopteste: ” Capul sus! Mergem inainte! ”

Daca ajungi sa te gandesti la batranete senin si fara teama, doar cu dorinta de a nu uita nimic din iubirea care arde inca in tine, atunci nu ai trait degeaba. Multi pot construi averi si cariere, dar putini sunt cei care pot iubi intr-o singura viata cat pentru o imbratisare eterna. Deschideti larg bratele iubirii. Primiti-o in sufletul vostru si daruiti-o frumos, ca si cum ar fi ultimul lucru pe care il faceti pe acest pamant.

563 Vizualizări