De ce ies luni pitestenii in strada

Pitestenii pot actiona pentru a spala imaginea orasului lor. Cand spui Pitesti, atat in strainatate cat si la nivel national, primul gand se duce la Experimentul Pitesti. Cine nu stie trista si dureroasa istorie a groaznicei puscarii comuniste unde cei care se ridicau impotriva regimului erau torturati in cele mai crude moduri si ucisi? Ce faceau pitestenii in acest timp? Cati pitesteni au luat parte la aceste monstruozitati sau le-au tolerat, prefacandu-se ca nu stiu ce se intampla in acel Infern cu ziduri reci, construite de om? Acolo diavoli erau cei cu care poate se intalneau pe strazi si ii salutau cu teama.

Timpul a trecut, dar fantomele trecutului raman. Mentalitatea supunerii si a capetelor plecate persista in acest oras rosu. Multi se revolta intre peretii siguri si muti ai caselor lor, cu privire la actuala putere care indeparteaza tot mai mult Romania de UE. Daca intrebi cine a votat PSD, putini recunosc ca au facut-o, ba se si vaita de politica lor, identificand acest partid cu ideologia neocomunista. Dar, cand trebuie sa-si strige nemultumirea in strada, nu o fac. Stau pititi dupa perdele si privesc de la caldura cum cativa curajosi ies in strada in mod pasnic pentru a isi arata indignarea.

Luni, 5 martie, pitestenii au ocazia sa dovedeasca tuturor ca pot fi curajosi! Pot spala imaginea orasului lor, participand la evenimentul pro-european care va avea loc la ei acasa. Steagul Uniunii Europene, primit de la Parlamentul European, de la Bruxelles, sosește la Pitești.

Organizatorii acțiunii își arată astfel susținerea pentru apartenența României la valorile europene. Steagul Uniunii Europene, de mari dimensiuni, a fost expus în piețele centrale din orașele europene în care se află mari comunități românești, precum și în principalele municipii din România. La ora 17:30, va fi desfășurat în Piața Primăriei Pitești. Ulterior, steagul va fi purtat, în marș, prin centrul orașului, până la Prefectura Argeș, unde este programat să ajungă la ora 18:00. Evenimentul va continua cu un miting de protest în Piața Vasile Milea.

Pe 6 martie, steagul UE va fi depus, simbolic, la Guvernul României, în semn de protest față de lipsa lui din poza oficială de la învestirea premierului Viorica Vasilica Dancila.

 

165 Vizualizări