Cum jignește pe FB Mînzînă de la PSD

Se pare că la PSD jignirile publice sunt o modă, un comportament de bifat atunci când vrei să te faci remarcat. Să ne amintim de senatorul Șerban Nicolae, care și-a jignit o colegă chiar în Senat, iar partidul, evident, nu a luat nici o măsură împotriva sa. Codul de etică și conduită al PSD este conceput degeaba.

Dacă până acum în Argeș era renumit deputatul Cătălin Rădulescu pentru ofensele aduse în special femeilor, mai ales pe FB, iată că recent a lovit și Ion Mînzînă, vicepreședinte CJ Argeș. Îl consideram o persoană mai echilibrată, ținând cont că nu a avut până acum astfel de ieșiri comportamentale. Dar virusul PSD se pare că este rezistent în fața oricărui vaccin de bune maniere, calm și respect.

La o postare a mea pe FB, care nu avea absolut nici o legătură cu domnia sa, Mînzînă, în miez de noapte, a facut un comentariu public, referindu-se direct la mine, într-un mod deloc elegant pentru un bărbat. Poate îi creez insomnii domnului în cauză, dar aceasta este oare atitudinea potrivită atunci când nervii nu pot fi calmați cu argumente?

„Ramona, tare proastă ești! ” , a spus stimabilul. Eu scrisesem doar atat pe FB: ” Tudorel spune numărul de la pantofi, eventual, dar nimic mai mult. ” Atunci când mi-a adus injuriile mai sus menționate, am considerat că nu trebuie să mă pretez la randul meu la o astfel de atitudine, spunându-i doar atât: ” De ce oare nu mă surprinde această reacție venită tocmai din partea dumneavoastră, vicepreședinte CJ Argeș din partea PSD? Ați studiat la aceeași școală de bune maniere cu Cătălin Rădulescu? ”

Mă întreb, când m-a jignit, a făcut-o în calitate de vicepreședinte CJ Argeș din partea PSD, sau ca fost senator PRM?

Cine este Ion Minzina

Mi-l amintesc pe Ion Mînzînă, încă de când, cu ani în urmă, eram jurnalist în presa argeșeană. Originar din Teleorman, era membru de vază în PRM, pe atunci, coleg cu Olguța Vasilescu și Codrin Ștefănescu. La redistribuirea voturilor, a fost o surpriză pentru toată lumea victoria sa pentru un loc în Senatul României, reprezentând Argeșul.  A abandonat ulterior barca PRM pentru a naviga în politică alături de PC, iar acum vâslește în fruntea județului Argeș în cadrul PSD.

Căutând pe internet să văd ce mari reușite a avut din pozițiile de seamă pe care le-a ocupat de-a lungul carierei sale politice, am rămas surprinsă descoperind preferințele sale în ceea ce însemnau prieteniile dintre grupurile parlamentare. Astfel, se pare că era atras de: Republica Populară Chineză, Statul Kuwait, Republica Socialistă Vietnam și Republica Cuba. Vă las pe voi să trageți singuri concluziile, lecturând ceea ce este scris pe Wikipedia: ” Ion Mînzînă (n. 15 octombrie 1959, com. Slăveștijudețul Teleorman) este un fost senator român în legislatura 19962000 ales în județul Argeș pe listele partidului PRM. Ion Mînzînă a demisionat pe 26 iunie 2000 și a fost înlocuit de la data de 26 iunie 2000 de senatorul Emilian Baciu. În legislatura 19962000, Ion Mînzînă a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Statul Kuwait, India și Republica Populară Chineză. În legislatura 20002004, Ion Mînzînă a fost ales pe listele PRM și a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Populară Chineză și Republica Armenia. În legislatura 20042008, Ion Mînzînă a fost ales pe listele PRM dar din septembrie 2008 a devenit membru al Partidului Conservator; în decursul acestui mandat, a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Populară Chineză, Republica Socialistă Vietnam, Muntenegru și Republica Cuba. ”

Dragi politicieni, ar fi cazul să conștientizați, că, în momentul în care ați ales să reprezentați poporul român în funcții publice, ar fi indicat să vă adecvați statutului dobândit prin votul alegătorilor, inclusiv comportamentul și afirmațiile publice, chiar în mod personal pe FB. Este o stradă pe care voi singuri ați ales-o, nimeni nu v-a impus-o! Iar dacă vă mănâncă degețelele ca să scrieți jigniri pe paginile de socializare, înseamnă că nu ați înțeles că de multe ori, cuvântul are puterea unui bumerang.

2.623 Vizualizări